5.12 – Ambitiöst


Jag har väckt liv i en gammal ambition, fått ett meddelande, begåvats med en lottokupong och fakturerat väglaget.

Återupplivad ambition
För fyra år sen köpte jag Photoshop Elements 10 och installerade det men har knappt använt pro­grammet så jag beslöt avinstallera det i somras. Det var lättare sagt än gjort. Enligt ett felmeddelande saknades en nödvändig registreringsfil så jag fick ge upp.

PS Elements 10Sen dess har det legat och ”skvalpat” i datorn till ingen nytta. Igår kom jag på en fiffig lösning – jag skulle installera det på nytt för att kunna avinstallera. Ett exempel på kvinnlig logik. 🙂

Så snart jag satte i DVD-skivan och valde att installera, upptäcktes den tidigare installationen, vilket re­sul­te­ra­de i att valet automatiskt ändrades till avinstallera. Ett exempel på manlig logik?

Avinstallationen förlöpte smärtfritt och därefter kunde jag välja att installera. Fast nu var ju min ur­sprungliga ambition verkställd så… Jag ändrade mig plötsligt. Jag skulle visst ha programmet och fräscha upp mina förträngda kunskaper. Studiematerial finns i bokhyllan.

Längre än så har jag inte kommit men i morgon ska jag börja plugga har jag tänkt. Enligt prognosen är vädret som gjort för ändamålet.

Fått ett meddelande
När jag gick in på FB i morse hade jag fått ett meddelande: ”Hej! Läste din insändare med frågor till vattenverket. Det var bra frågor o du ska få svar i ÅU nästa vecka. Kan även förklara per mejl om jag får din epostadress. Vänlig hälsning Daniel Wilson ordf vattenverkets direktion.

Så bra! Jag lämnade givetvis min mejladress för att få svaren levererade direkt till datorn.

LottoLottokupong
Dagens besök resulterade i en lottokupong – förutom kaffebröd och torkad fisk till Mia i vanlig ordning. Vik Husse tyckte att jag är värd att få behålla alla vinster under 10.000 €, större vinster delar vi fifty-fifty. Visst är det ett flott erbjudande? 😀

Jag som aldrig spelar annat än nån enstaka ”marjas”, kommer för en gångs skull att sitta som klistrad vid teven när det är dags för veckans lottodragning!

Fakturerat väglaget
Om det var lottovinsten eller nåt annat som påminde mig vet jag inte, men efter avslutat besök tog jag mig till att fakturera väglaget för de förbrukningskostnader som har tillkommit efter den 28.9. Om, utifall att, lottovinsten skulle bli oväntat mager får jag ändå en liten kompensation förutsatt att ord­föranden godkänner min fordran förstås.

4 tankar om “5.12 – Ambitiöst

  1. Well, jag fick ju inte betala för den evighet Draken satt och kämpade med min dator, och lovade då att ”hämnas på nåt annat sätt”. Idag kom så den hämnden, i lotto-form. Av detta bör vi lära oss att filosofiska hotelser aaalltid bör tas på största allvar. 😉

    Gilla

Kommentarer är stängda.