12.11 – Mörker och lysande affärer


Just nu är det mörkt på många sätt, men lysande affärer lyser upp tillvaron.

MörkerMörker
I morse sågs solen livs levande en stund på Udden, men när det bar av till dagens lektioner hade dimman för­vand­lat dagens ljus till skumrask igen. Det ena mörkret avlöser det andra.

I regel är det mörkt när vi (Mia och jag) stiger upp och om jag ska hämta ved efter halv fem krävs pann‑ eller ficklampa. Usch och fy för dom korta dagarna. Hoppas det kommer snö snart.

Mera mörker uppstod när jag hämtade Silverpilen efter däckbyte och kontroll av drivknutarna. Båda behöver bytas. Men efter 70.000 km kanske jag inte ska gnälla över slitaget?

Ett riktigt mörker var dagens uppdateringar från Microsoft. När jag lämnade datorn efter lunch stod den på uppdatering 7 av 21 och när jag kom hem igen fyra timmar senare stod den kvar på samma ställe, Windows Update hade hängt sig. Efter en kallstart gick det lyckligtvis vägen.

Lysande affärer
Det finns förstås flera sätt att lysa upp tillvaron. Pussa Mia till exempel. Eller dricka te med en god vän och prata bort ett par timmar. Eller så kan man göra lysande affärer.

HandslagSen några timmar är jag ny ägare till en jättefint målad plåtlåda (som jag inte alls vet vad jag ska ha till än så länge) och fem begagnade pocket­böcker, alla skrivna av Robert Ludlum, en av mina favorit­för­fat­tare när det gäller spänning och intriger. Senast jag läste honom var i början på 80-talet så det ska bli ett nöje att förnya bekantskapen.

Allt fyndat på två av FB:s bytes‑ och säljmarknader, så det är onekligen vissa fördelar med FB trots allt.

På söndag ska jag inta säljarrollen och hoppas på intäkter i stället för utgifter. Då försiggår Röda Korsets loppis i Dalsbruk. Bords­hyror och caféförsäljning går oavkortat till Röda Korset, men intäk­terna för det man lyckas sälja får man behålla. En bra fördelning tycker jag.

Mindre lysande var mitt försök att locka en inköpare från Åbo till Udden. ”Jag ringer efter tolv” sa killen som svarade när jag ringde. Det är nu minst ett par veckor sen. Då är det nog inte meningen att jag ska göra mig av med dom prylarna som jag hade tänkt. 😉

 

PS. I samband med publiceringen av det här inlägget blev jag gratulerad av WordPress. Högst oväntat men rätt så trevligt.

WP-grattis

2 tankar om “12.11 – Mörker och lysande affärer

  1. Är du säker på att de verkligen skrivits av Robert Ludlum? Han tillhör ju de författare vars namn har återanvänts postumt, fast i dessa fall är det ju inte ens säkert att han ens skrev de böcker som publicerades under hans livstid, de använder ju s.k. manusfabriker over there.

    Gilla

    • Med tanke på att R Ludlum dog 2001 och de här böckerna är från 1980-talet så är jag ganska övertygad. Böckerna om Jason Bourne kom senare under samma författarnamn och tillhör alltså ett alias.

      Gilla

Kommentarer är stängda.