10.4 – Förträfflig kundservice


Visst kan man bli bitter och inåtvänd ibland över dålig kundservice, men det finns också lysande goda exempel. 🙂

St1, Dalsbruk
När jag hämtade Silverpilen igår efter service och däckbyte fick jag också med mig en OBS-lapp där servicekillarna hade noterat sånt som också behöver åtgärdas så småningom. Visst är det bra? Jag uppskattar verkligen att killarna bryr sig om min gamla, lilla bil och förbereder mig på nästa åtgärd.

Varm chokladRosala Handelsbod, Dalsbruk
Under tiden jag väntade på att Silverpilen skulle bli klar gick jag in till Rosala Handelsbod för att få en kopp varm choklad och en macka. Samtidigt passade jag på att handla en nyttoprodukt.

För att göra en lång historia kort, bjöd ägarinnan på chokladen som tack för mitt råd och dessutom höll hon mig sällskap medan jag åt och drack eftersom jag var enda kunden just då. Hur ofta händer sånt?

Pappersboden, Kimito
När jag besökte mamma sista gången på sjukhuset i Helsingfors (innan hon flyttades till ön), lämnade jag min älsklingspenna (en Parker Jotter i borstat stål) till henne eftersom hon inte hade nån egen. När hon kom till ön mötte jag henne och packade upp de tillhörigheter som hon hade fått med sig. Självfallet var pennan inte med.

Nu kan man ju tycka att det är löjligt att göra så stort väsen av en penna, men jag råkar vara ”penno­man”. Det innebär att den favoritpenna jag för närvarande har känns som en del av mig. Vem vill bli av med en hand eller en fot? 😉

Skämt å sido, jag sörjde pennan men lät det bero ända tills för ett tag sen. I en nätbutik hittade jag rätt märke och modell, men det kändes löjligt att handla och betala porto för bara den så jag ringde Pappersboden i stället. Jodå, det gick bra att beställa en åt mig fick jag besked om.

Idag hämtade jag den och försökte förklara varför den var så viktig för mig. Jag kan mycket väl förstå om de båda tjänstgörande damerna inte riktigt insåg allvaret, men det struntar jag i. Förhoppningsvis smittade ändå min glädje av sig.

Hur många hade gjort sig besväret för en penna som man vanligtvis inte har i sortimentet? Inte värst många kan jag intyga. Heder och tack!

GrässaxMultasormi & Agri-Market, Kimito
Den långskaftade grässaxen hade äntligen anlänt fick jag besked om den 8.4 som utlovat. Strax efter beskedet ringde den glada damen igen och undrade om det var den med enhands- eller tvåhands­grepp jag hade tänkt mig?

Det var den förstnämnda eftersom jag inte ens visste om den andra modellen, men ändrade mig på stående fot trots det något högre priset. Försäljaren talade om att hon själv har en sån och verkligen kan rekommendera den. Jag bad henne lägga undan en sån och lovade hämta den senare i veckan. Nu ligger den på trappan och väntar på att bli ”inkörd”.

Hur många försäljare tipsar självmant om ett mer praktiskt förslag? Inte många kan jag lova.

Jag hade också tänkt mig pröva Agri-Markets torrfoder till Mia men hittade inte den lilla för­pack­ningen på 400 g som jag hade sett i kundtidningen så jag frågade killen vid kunddisken. Han kollade på datorn och konstaterade att den inte fanns hemma, men talade om att han kunde framföra önskemålet till den kvinnliga kollegan som har hand om djursidan.

Den omtalade kollegan råkade komma gående just då och bekräftade genast att hon kunde beställa en sån påse till mig. Jag tackade vänlig men bestämt nej för så viktigt var det inte att jag ville åka 50 km bara för en påse torrfoder. Då undrade killen var jag bodde, dom kunde leverera till nån butik som låg närmare kanske?

På södra delen av ön finns ju ingen sån butik så jag lovade återkomma om jag kom på andra tankar längre fram. ”Javisst, bara hör av dig om du vill att jag beställer” sa den hurtiga kollegan. Visst är det helt fantastiskt att få ett sånt bemötande?

meditationandmore.de
Nästa utmärkta kundbemötande kom när jag stod inne på S-Market och pratade med en bekant. Telefonen ringde och jag noterade ”Privat nummer” i displayen så jag övervägde att inte svara, men beslöt ändå ursäkta mig och ta samtalet.

BokEn engelsktalande manlig stämma undrade om jag var jag, dvs nämnde mitt namn. Taggarna var redan på väg ut innan han förklarade att han ringde med anledning av mitt bokköp i deras nätbutik tidigare idag. Då lystrade jag.

Mitt köp fullföljdes nämligen inte på grund av ett certifikatproblem så jag gav upp, men fick genast ett mejl på tyska (sajten är tysk och är förlagets återförsäljare i Europa) som jag inte begrep, utan be­sva­rade med att jag tyvärr inte kan tyska. Det hade tydligen lett till att man letade rätt på en person som kunde engelska och det här samtalet.

Och hur ofta händer SÅNT, jag bara undrar?

När killen hade fått alla uppgifter han behövde, talade han om att boken skickas från Köln och be­räk­nas vara framme om ett par, tre dagar. Så kan det också gå till att handla på nätet. 🙂

2 tankar om “10.4 – Förträfflig kundservice

Kommentarer inaktiverade.