Fundering


I brist på annat att fundera på just i dag, funderar jag på en sak. Vad händer om man använder nattkräm på dagen? Min undran kommer sig av att jag i misstag köpte nattkräm då jag skulle ha dagkräm, tuberna är väldigt lika som synes. Nu har jag således två tuber med nattkräm.

Mitt ekonomiska sinne (haha!) hindrar mig från att slänga den extra nattkrämen. Tanken är att använda den dagtid och strunta i att det står nattkräm. Då är alltså frågan: Vad händer?

Blir huden lugn och avslappnad av nattkrämen? Anletsdragen kanske rasar ihop och lägger sig på hakan? Eller har den en sövande inverkan så det inte går att skratta? Hela ansiktet kanske faller i sömn? 😀

Nån som erfarenhet och kan ge ett råd?

3 tankar om “Fundering

  1. Ingen aning faktiskt, men så har jag också använt endast Nivea milk hela mitt liv, alla tider på dygnet då huden behövt kräm😉 Som barn fick man Vitalis på kinderna på vintern, vilket numera inte rekommenderas, i tonåren använde man LDB bronze då man ville ha färg på sin bleka hud (dagstid), det var tiden före solariumen…. Så tyvärr har jag ingen erfarenhet av varken dag- eller nattkräm någon tid av dygnet och har klarat mig bra i över 65 år. Men tror inte det kan vara så farligt att använda nattkräm på dagen eller vice versa 😊

    Gillad av 1 person

  2. Brukar funka fint att använda nattkräm på dagen för mig då det hänt.
    Tror mig läst något om att det i vissa nattkrämer finns ämnen som inte bör exponeras för sol och nattkrämer är nog lite mer djupverkande än dagkräm.

    Gilla

Kommentarer är stängda.