Städning, skrivande och möten


Med tanke på att jag senast städade i fjol, var det inte så konstigt att dammtussarna hade antagit formen av små korvar som förflyttade sig med hjälp av sulorna på Husses tofflor. 😀

Ambitionen var att också dammtorka, men den åtgärden har torkat in tills vidare. När solen visar sig vid sällsynta tillfällen avslöjas dammlagren obarmhärtigt.

Hushållsarbete är liksom inte min grej trots att jag gillar att ha det rent och snyggt. Nästan vilken sysselsättning som helst är att föredra.

En av anledningarna till min motvilja är givetvis att huset är litet och fullproppat med grejer överallt. Att dammsuga är därför en gymnastisk pärs som jag hjärtligt avskyr.

Lyckligtvis har jag åtagit mig en del skrivuppdrag för tidningen som jag kan skylla på och mycket hellre ägnar mig åt. Under januari lämnade jag in fem bidrag, varav tre väntar på publicering.

Under veckan som kommer ska jag boka tid för några intervjuer för inlägg till tidningsbilagan som kommer i slutet av mars.

Och så är det möten som ska förberedas. Väglagets styrelse har snart sitt första möte för i år och en vecka senare går hembygdsföreningens årsmöte av stapeln. Alla som förberett ett årsmöte vet vad det innebär i fråga om administration.

I dag fick jag sista underskriften på bokslutet och överlämnade allt material till verksamhetsgranskaren. Förhoppningsvis hittar hon inga brister i vår förvaltning.

När jag flyttade hem tillbaka 2007 ansåg jag mig vara färdig med allt vad föreningsarbete heter, så jag förstår inte riktigt hur det kunde bli så här? Antagligen beror det på min oförmåga att säga nej. Jag låter mig övertygas om (eller tror) att ingen annan i hela världen kan sköta uppdraget lika bra som jag. 😀

På föreningens styrelsemöte härom dagen fick jag klart för mig att en ommöblering i styrelsen inte är så lyckad. En av ledamöterna påpekade mycket bestämt att om det kommer några nya människor avgår hon. ”Vi är ett så kiva (trevligt) gäng” tycker hon.

Det har hon för all del helt rätt i. Vår femmannastyrelse kommer väl överens och har alltid roligt när vi träffas. Så då är det bara att ställa upp för omval igen en gång.

2 tankar om “Städning, skrivande och möten

 1. Du har många järn i elden! Jag var aktiv inom pensionärsföreningen i Säfsen, där jag var pressansvarig, utbildningsansvarig och friskvårdsansvarig samt satt i styrelsen. Jag är ingen föreningsmänniska utan gav lillfingret som sedan blev hela näven. Efter flytten i somras hörde jag lockropen skalla. Här finns ju också en motsvarande förening och blev lockad med både det ena och det andra. Men, jag lovade återkomma när jag boat in mig. Och som jag känner nog så dröjer det åratal innan jag har gjort det. Det var ju för familjens skull jag flyttade, och då ska jag med kort varsel kunna hälsa på dem. Men jag uppfattar som att du trivs gott med dina olika sysslor, vem vill inte göra spännande intervjuer till exempel?

  Gilla

  • Vet inte riktigt hur det kommer sig, men av allt att döma åtar jag mig nya uppdrag innan jag slutat med dom gamla. 😀
   Ja, av intervjuerna lär jag mig mycket nytt! 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.