Tekollektion


I dag fick jag för mig att ordna hyllan med kaffe och te. Två sorters kaffe hittade jag, varav den ena används dagligen. Tesortimentet var desto mer imponerande: 20 tesorter, varav ca hälften i oöppnade förpackningar.

Blandningar och smaksättningar av olika slag undviker jag, därav så många oöppnade förpackningar. Samtliga har jag fått i present. Synnerligen otacksamt att ge mig såna presenter med andra ord.

Jag dricker bara tre sorter regelbundet: svart Earl Grey, grönt ekologiskt Oolong och kamomill. Förtjusningen i Lapsang Souchong och Green Gunpowder har försvunnit med åren. Men vem vet, plötsligt kanske jag får smak för dom igen, så dom får stå kvar, liksom en liten förpackning svart te jag köpte i Chinatown 1988. 🙂

6 tankar om “Tekollektion

 1. Jodå vi har en tebutik i stan, prövat några men får väl fortsätta, gillar egentligen osötat men honungen är en smakhöjare.

  Gilla

  • Då kan du ju fråga personalen om dom har en tesort i din smak. 🙂 Du har så rätt, honung är inte dumt, dessutom nyttigt. 🙂

   Gilla

 2. Har inte varit någon tedrickare på länge men börjat testa igen,tycker det är väldigt svårt att hitta ett te som är fylligt och gott.Kan va smaklökarna som förändras med åldern. Citron och honung ska man väl inte behöva tillsätta varenda gång? Det absolut godaste te jag någonsin smakat var på en teplantage med egen tillverkning på Sri Lanka. Det var te som bestod av dom minsta toppskotten på tebuskarna,det var ett te jag minns.

  Gilla

  • Det gäller att pröva sig fram. Vi dricker kvällste, för min del osötat och definitivt utan citron. Grönt te innehåller mycket antioxidanter, så det favoriserar jag. Gå till en tebutik så kanske du får ett gott råd. 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.