Bättre fly än illa fäkta


Dagens fotosession innebar en del utmaningar. Först fick jag syn på en humlebagge som ”betade” på en rödklintsblomma. Just den vackra kombinationen har jag inte sen tidigare så jag blev förtjust.

Jag hittade en hyfsad bildvinkel, men då var ett blad i vägen. När jag försiktigt vek undan det, bestämde baggen sig för att fly. Tji fick jag. 😒

Nästa levande objekt var en grön blomspindel på en ringblomma, men i fel vinkel bildmässigt sett. Genast då jag flyttade på mig, gömde den sig under ett kronblad. Jag såg bara ett ben sticka ut.

Jag gav upp och fortsatte ”bildskapandet” med stilla­ståen­de objekt i stället. Blommor är hyggliga på det viset.

Efter ett tag tänkte jag att jag ändå skulle göra ett nytt försök med den blyga spindeln. Det blev en per­fekt repris. Jag hann inte ens ställa mig rätt innan den gömde sig. Sicken buse. 😀

Då övergick till att vattna blommorna. Även om det har varit mulet och svalare i dag har dom blivit törstiga.

När jag var klar med det och på väg att gå in beslöt jag att ge spindeln en sista chans. Och si, nu var den med på noterna och poserade snällt.

2 tankar om “Bättre fly än illa fäkta

  1. Haha, inte lätt att vara en entusiastisk insektsfotograf! Jag fotar dem bara när jag råkar få syn på några på en blomma eller buske, resultatet är lika lyckat som dina.

    Gilla

Kommentarer är stängda.