Herrbesök


I förrgår då vi satt vid middagsbordet hörde vi plötsligt ett högljutt läte utifrån. Det visade sig komma från verandan och åstadkoms av en kärlekskrank kattherre. Inte revirinkräktaren den här gången, utan en bekant kisse från byn.

När jag tittade ut i verandan såg jag att han tydligen hade bestämt sig för att försöka göra intryck på vår katt­dam. Han hade hoppat upp på solstolen för att hon skulle se hur ståtlig han var.

När Mia var liten var han däremot inte ett dugg intresserad av henne. Tvärtom, han morrade när hon kom för nära. Men nu gjorde han sitt bästa för att förklara sin kärlek.

Efter att ha fångat honom på bild, öppnade jag dörren och sa att han skulle gå hem. Det fick honom att försvinna genom kattluckan i ett huj.

Idag gjorde han ett nytt försök, fast på avstånd den här gången. Han kanske såg att Mia och jag var ute på tomten och beslöt att ”trumpeta” sin kärleksförklaring från tomt­grän­sen.

Jag upptäckte honom bakom grannens häck, sa hej Sxx, men bad honom sen ge sig av hem. Eftersom jag närmade mig, beslöt han följa uppmaningen.

Mia iakttog oss intresserat, men gjorde ingen ansats att följa efter honom. Hon kanske uppskattade uppvaktningen? Och så förstörde matte hennes chans till en herdestund! 😀

2 tankar om “Herrbesök

Kommentarer är stängda.