12.9 – Sommarrester och höstrusk


På tisdagen kunde vi njuta av sommarrester, men igår bjöd väderkontoret på höstrusk med friska vindar och regn. På förmiddagen beslöt Mia sig ändå för att gå ut.

När jag en kort stund senare gick ut i verandan fick jag mig ett gott skratt. Kroppen var utanför kattluckan men svansen låg kvar på insidan. Jag skyndade mig att hämta kameran men då vände hon förstås på sig. Hon såg ut som om det dåliga vädret var mitt fel. 😀

Ännu vid lunchtid idag skymdes solen av molnen, men så småningom sprack molntäcket upp och efter­middagen blev solig och fin även om det fortfarande blåste friskt. Utmärkt väder för utepyssel!

I vanliga fall är det Husse som ser till att soppåsarna kommer till soptunnan. Men det vackra vädret gjorde att jag beslöt mig för att ta en ”soppromenad”. Vår soptunna ligger nämligen en bit upp i skogen.

Stigen kantades av svampar av olika modell och kulör. Möjligen var en del ätliga, men jag är dålig på svampar. Däremot gillar jag att fotografera dom. Speciellt ett par lockade mig att gå hem och hämta kameran.

Enligt uppgift finns det nu gott om Karl Johan och kantareller, så om andan faller på kan jag tänka mig att ta en svamp­promenad också framöver. Fast inte i morgon. Då utlovas höstrusk igen.