14.2 – Veckoprogram


Jag har varit huslig, gjort en snöängel, varit kolossalt social, besökt en kund och fått böcklingröra.

Huslig
Förra tisdagen fick jag ett oväntat städryck. Det inskränkte sig dock till badrummet och slutade med att kammen ramlade ner i toaskålen. Lyckligtvis var toaletten rengjord strax innan så ingen större skada var skedd. 😀

dromtartaI torsdags fick jag för mig att jag skulle baka en drömtårta till kommande kaffebjudning. Ett sånt ryck har jag inte upplevt dom senaste 15-20 åren så det kanske var förlåtligt att den inte blev så perfekt rullad som den borde. Undrar förresten om jag nånsin har bakat en drömtårta tidigare…?

Som kronan på verket lagade jag mat igår. Det kändes som om det var länge sen jag gjorde kålgryta och om jag ska lita till Husses omdöme var den fullt ätbar. Att misslyckas med den är förresten ganska svårt när jag tänker efter.

Snöängel
Både i onsdags och i torsdags hann vi med en tur ut på isen. Torsdagens lilla runda begränsades till ”vår vik” som jag redan förmedlat i bildform (9.2).

snoangelI samband med den kom jag på att jag glömt att göra en snöängel i år. Oftast blir den på land, men det gick lika bra på isen. Husse doku­men­te­ra­de den stora händelsen. 🙂

Kolossalt social
I fredags hade vi kaffebjudning på Udden, i lördags var Vik Husse på te (efter en veckas uppehåll) och efter det uppvaktade vi herr grannen som hade födelsedag. I söndags hade vi fullt upp med vass­röj­ning, men igår kväll var det dags för kaffe­bjud­ning igen, så den här dagens stillsamma program kändes väl­kom­met.

Besökt en kund
Vid lunchtid idag hade jag en tid att passa. Halv tolv hade vi kommit överens om att jag skulle dyka upp hos en kund. Programmet för dagen bestod i en fortsättning på mapphantering, bildsortering och säker­hets­ko­pie­ring. Nästa vecka fixar vi resten bestämde vi.

bocklingBöcklingröra
När jag kom hem var Husse i full färd med isstädning. Eller egentligen inte. Herr grannen hade gjort honom sällskap och samtalet rörde sig om bilservice hann jag uppfatta innan jag anslöt. De mesta vassresterna var redan bortstädade, men jag hann trots allt bidra med en liten hög.

Medan Husse gjorde i ordning en böcklingröra tog jag hand om gårdagens (digra) disk. Efter den kunde jag sätta mig vid dukat bord och smörja kråset. Det kändes lyxigt. 🙂

 

En tanke på “14.2 – Veckoprogram

  1. Så effektiv du har varit!

    Drömtårta bakade jag ofta för länge, länge sedan. Ja, sisådär 55 år sedan. Då hade jag ett speciellt recept till krämen som blev kanongod, inte så söt… Men det receptet finns förmodligen på tippen,,, det här var på den tiden jag bodde hemma hos föräldrarna!

    Gilla

Kommentarer är stängda.