12.5 – Lätt och mindre lätt


Jag har köpt fel sort, hängt ute, levererat sista överraskningen, vunnit, städat och målat. Mia föredrar vintermattan.

Köpt fel sort
Häromdagen började jag på en ny ost. Det var inget fel på smaken, men konsistensen var gummi­aktig. Jag anade genast oråd… Mycket riktigt, jag har i misstag köpt ost med bara 17 % fetthalt. Dessutom en stor bit.

Men den går nog ner den också. Nästa gång ska jag kolla förpackningen lite noggrannare. Minst 20 % fetthalt ska de’ va’, gärna mer.

TvättorkningHängt ute
Igår hängde jag ut tvätten på tork för första gången i år. Det är nästan lite högtidligt. Och ett sant nöje att borra näsan i plaggen när de har torkat. Bättre parfym finns inte. 🙂

Levererat sista överraskningen
Jag hängde också ute igår förresten. På eftermiddagen levererade jag den tredje och sista utlovade över­rask­nin­gen. Vi satt på terrassen i Holmbergs café där solen nådde oss.

Överraskningen skulle ju bestå av fiskburgare och kaffe, men damen i fråga avböjde, hon hade nyss ätit sa hon. Efter lite trugande tog hon en kanapé i stället och tackade ja till ett glas likör. En tom kopp kaffe var ju inte mycket att bjuda på tyckte jag.

Vunnit
Fantastiskt vilken röta jag har haft på sistone! Först vann jag en tia på lotto, därefter ett burk­öpp­nings­set i Röda Korsets lotteri och slutligen 1 € på en skraplott jag fick som tack för att jag besvarat en undersökning. Inte alls illa.

GungstolsmattaStädat
Igår, äntligen, tog jag mig för att städa. Dammsugaren har stått i vardagsrummet i minst en månad för att jag tänkte städa där härnäst.

Det blev en längre och grundligare städning än vanligt, vilket också var av nöden. Jisses vilket dammlager jag hade fått till ovanpå bokhyllan i ”kontoret”! Flera andra ställen också för den delen. Mattorna blev minst en nyans ljusare och det känns faktiskt lättare att andas.

Jag bytte också till den handvirkade sommargungstolsmattan och la på en ren dito på korgstolen. På trappan blev det också sommardörrmattor så nu är Udden redo för sommar.

Målat
I morse var jag handikappad. Ryggen talade om att gårdagens övningar var i värsta laget. Så i stället för att ta i tu med veden beslöt jag måla klart trappräcket.

TrappräckeLängsta tiden gick åt till förberedelser. På ena sidan sitter två kanter av räcket tätt intill husväggen och den ville jag gärna ha kvar originalfärgen på så det blev till att skydda den på alla sidor med målartejp.

Efter en dryg halv timmes målning var jag klar. Nu ser ingen längre att det ena trappräcket är nytt, men det var guld värt att få det utbytt. Ett stort och varmt tack än en gång till Vik Husse som åtog sig uppdraget!

Mia föredrar vintermattan
När jag hade dammat av stolsmattan till korgstolen vek jag i hop den och la den tillfälligt på trapp­stolarna. Det hade Mia minsann koll på. Hon snusade först på den för att vara säker på att det var ”hennes”, sen hoppade hon upp och la sig på den.

Den rena stolsmattan har hon än så länge inte godkänt. Den doftar förstås ”fel”. 🙂

Mia på stolsmattan

2 tankar om “12.5 – Lätt och mindre lätt

  1. Haha… inte lönt att köpa något nytt till den damen! Tänk om vi människor vore lika kloka.

    Städa… jo, det behövs emellanåt, även om det är tråkigt. Man får glädja sig åt känslan av tillfredsställelse efteråt.

    Till sist vill jag gratulera dig till alla dina vinster… rik blev du också! 🙂

    Gilla

Kommentarer är stängda.