23.3 – Avslut


Vedhanteringen är avslutad, jag har upplevt ett märkligt fenomen, vunnit ett pris och bytt ut julduken.

Fast kubikAvslutad vedhantering
Igår kväll kl 19.00 var äntligen alla åtta löskubik konverterade till fasta. Hur många har jag inte mätt upp, men det ska jag göra på skoj.

Den effektiva arbetstiden exklusive städning blev 13,5 timmar. I den ingick längd- och stor­leks­sor­te­ring så jag var rätt effektiv ändå kan jag tycka. Men jag medger villigt att det blev himla segt på slutet. Det var bara tack vare min envishet som jag blev klar igår.

Udda träslagNär jag närmade mig slutet upptäckte jag ett ytterst udda träslag (se bilden). En cementklump med stenar, spik och armeringsjärn dök upp bland kubbarna.

Möjligen fungerade den som utfyllnad eller så hade leverantören tagit med sig en bit av en hussockel?

Udda verktyg

 

 

På tal om udda, vill jag gärna delge er ett udda verktyg. När jag var liten fick jag en snöspade, så den måste ha minst 50 år på nacken. Den är fort­fa­ran­de i gott skick och  fungerade alldeles utmärkt att skyffla bort skräpet med. Nästan en kubik med bara sånt fraktade jag bort. Undrar var allt det kom ifrån? :-/

Märkligt fenomen
Efter söndagens övningar blev uppstigningen nästa morgon en plåga som jag nämnde i inlägget den 21.3. På måndag kväll kändes det som om ryggen gått av, men igår morse kändes den tack och lov något bättre. Trots ca fem timmars arbete igår, var jag som en ny människa i morse! Ryggen är helt återställd och nästan inga muskler ömmar längre. Märkligt hur kroppen anpassar och återhämtar sig.

Vunnit ett pris
Jag hade ingen som helst ambition att vinna ÅUs biljetter till trädgårdsmässan i Åbo nästa helg, men skickade ändå in en bild till deras tävling på skoj. Och vet ni vad, jag är en av de 100 vinnarna!

Nu vet jag inte hur jag ska göra med vinsten? Jag har absolut inte tänkt åka till Åbo, men vill ju heller inte att biljetterna går till spillo. Mia kanske ska få lotta ut dom om inte fru grannen är in­tres­serad? 😉

PåskbordBytt ut julduken
Fram till i eftermiddags har en vaxduk med julmotiv prytt bordet i verandan. Men nu är den äntligen utbytt till en vår‑ och sommarbetonad som jag fyndade hos Wahlstens för ett tag sen.

Igår kom jag nämligen helt plötsligt på att påsken stundar, så idag investerade jag i en kruka med mini­pås­kliljor som fick bli kronan på verket. Dessutom fick jag två påskkort idag så nu är det nog påsk alldeles snart. 🙂

2 tankar om “23.3 – Avslut

  1. Jag har inte planerat in några besök hos mig i påsk så med andra ord så är mitt påskpynt kvar i sina låda. Har inte tänkt hämta upp det, men kanske jag gör det ändå, nu när du påminner mig… 😉

    Gilla

Kommentarer är stängda.