Tant Lina & farbror Otto


Röda pallenMoster (fostermor) har berättat att jag fick den lilla pallen i present av tant Lina och farbror Otto (Alina & Otto Gustafson). Jag minns att den hade grädd­vita ben och röd sits med en nalle på, men moster målade om den.

Dom bodde i Lönnbacka, granne med Marthastugan. Tant Lina minns jag som en rar och vänlig tant med silvergrått hår i en knut bak i nacken. Det hade förresten nästan alla gamla tanter när jag var liten. Hon hade jättegoda bullar och kakor och det fanns också alltid en välfylld karamellskål som hon bjöd av.

Att tant Lina var syster till mormors och mosters styvfar fick jag veta den 27.12.2015 (se inlägg samma datum). Min före detta granne talade också om att farbror Otto (född 1885) var bror med ”Oppstu-Göstas” far trots att han hette Karlsson.

Lina o Otto