31.1 – Förklaringar och oförklarligt


Jag har hittat orsaken till diffen, gläds åt blommirakel, har inspekterat lokalen och datorn har haft en allvarlig infarkt.

Orsak till diffen
Igår, äntligen, satte jag mig med väglagets årsredovisning för att luska ut orsaken till diffen på 1,82 €. Nånting sa mig att den kunde bero på bankbytet i somras så jag lusläste kontoutdragen i samband med bytet.

Och just precis så var det. Det nyöppnade kontot hade ökat med 1,82 jämfört med till­godo­ha­van­det på det avslutade kontot, hur det nu kommer sig? Men för den fjuttiga summan tänker jag faktiskt inte be om en förklaring.

AmaryllisBlommirakel
Till jul fick jag bland annat två amaryllisar. Den ena hade två stänglar med totalt nio klockor innan den var klar och den andra en stängel med fyra. Det vill säga det trodde jag ända tills den plötsligt i förra veckan trollade fram en stängel till med fyra klockor. Helt fantastiskt!

I förrgår upptäckte jag ett annat blommirakel utomhus. Julrosen som jag planterade för flera år sen står i knopp igen. Det gjorde den i mitten av januari i fjol också, men blev överraskad av snö och flera minusgrader än den tålde. Får se hur det går den här gången? Att ha blomningstid i januari är ju inte så vältajmat.

Inspekterat lokalen
Bland alla andra ärenden i torsdags ingick inspektion av Bio Pony inför informations- och dis­kus­sions­­till­fället den 4.2. Falkö-föreningens sekreterare och jag hade stämt träff vid kommunhuset i och med att nycklarna förvaras där.

Tänk att jag kan inte minnas att jag nånsin satt min fot i Bio Pony tidigare…? Nästan skamligt att er­känna sånt, men jag antar det mest beror på att jag flyttade från ön redan i början av 60-talet. Och när jag var hemma på somrarna var det onsdags- och lördagsdans som gällde.

Sekreteraren och jag noterade vad vi behöver komplettera med och sen bjöd hon mig på kaffe på Holmbergs kafé. Till kaffet svepte vi varsin rejäl bit gräddtårta som smakade alldeles utmärkt medan vi pratade om ditt och datt. Den rara damen var obekant för mig ända tills arbetsgruppen träffades hemma hos henne så det var trevligt att få lära känna henne lite bättre.

Event ViewerDatorinfarkt
Enligt felloggen slutade Excel fungera igår kl 11:10:36 när jag sparade Din Konsults månadsbokföring. Det ena ledde till det andra som ledde till det tredje och sen blev det tvärnit till slut– ingenting alls fungerade längre, inte ens avstängningen. Först ett par timmar och tre kall­starter senare lyckades jag skrämma liv i burken igen. Puh, vilken pärs!

Jag har visserligen min bärbara att tillgå så jag sitter inte i sjön, men envis som jag är ville jag utröna om den stationära verkligen hade lagt av för gott. Jag miss­tänk­te en diskkrasch, men som tur var det inte orsaken. Eftersom Office-programmen har ”stärvat” då och då en längre tid, beslöt jag göra en reparation och sen dess har dom skött sig, peppar, peppar, så jag utgår från att det är lugnt ett tag igen.

Jag blev också tvungen att ominstallera Carbonite eftersom uppgraderingen stannade på hälft i och med haveriet. Dess värre är registreringsprocessen ännu inte genomförd, vilket möjligen beror på datorinfarkt på annat håll. Då jag gick till Carbonites supportsida hittade jag texten: “…due to a blizzard in the North we recommend phone or chat”, men så akut är ju inte problemet, åtminstone inte så länge OneDrive fungerar.

”Allti’ e de’ någå” som moster brukade säga. 😀