31.12 – Goda avsikter


Jag har gjort en tredubbel uppsägning, besökt mamma och är en god skattebetalare. Mia är postvakt.

NyckelTredubbel uppsägning
Då jag besökte mamma på julafton ville hon att jag skulle säga upp hennes lägenhet i stan. ”Jag kommer ju aldrig att bo där mera” konstaterade hon.

Jag visste att huset ägs av (pensionsbolaget) Varma så jag antog att dom skulle ha uppsägningen och skickade den per post till den adress jag hittade på hyresavin. Det var ju inte rätt. Varma har näm­li­gen outsourcat hyresvärdskapet till Realia. Dom har en egen upp­säg­nings­blan­kett som skall fyllas i, vilket jag gjorde.

Realia anlitar i sin tur företaget Tontti-Huolto Oy för fastig­hets­sköt­seln så dom skulle också informe­ras. Inte mycket som är enkelt nuförtiden, men nu har alla tre fått ta del av uppsägningen så jag tror att alla parter är införstådda med att hyresavtalet upphör.

Besök hos mamma
Idag hade mamma en bättre dag. När hon hade ätit klart ville hon sitta i rullstol ett tag. Jag blev alldeles häpen, men också glad förstås.

RullstolEn sköterska såg till att vi fick disponera en rullstol och jag hjälpte mamma att komma i den. Sen gjorde vi en utflykt på avdelningen. När hon kom till ön den 23.12 var hon nog så utmattad att hon inte riktigt uppfattade hur hennes omgiv­ning såg ut.

Vi tog oss ända till receptionen och de gemensamma utrymmena. Hon tyckte miljön var trivsam i säll­skaps­rummet och gillade att avdelningen inte är så stor. Jag instämmer helt. Jämfört med sjukhuset i Helsingfors ser bäddavdelningen klart hemtrevlig ut.

Jag skojade med henne på tillbakavägen och sa att hon antagligen skulle ha muskelvärk i morgon. ”Kanske det” svarade hon obekymrat och rullade vidare. Idag var hon tuff.

God skattebetalare
I dagens tidning läste jag att skatten på mina stapelvaror (utom läsk) stiger i morgon. Ingen över­raskning precis. Finns det nånting överhuvudtaget som blir billigare efter nyår?

Jag kom fram till att nykterister och icke-rökare är skattesmitare och illojala medborgare. Borde inte alla göra sin plikt och fylla på statens skrala kassa? Och efter hand som alkoholkonsumtionen och antalet rökare minskar, blir trycket allt större på oss stackare som gör allt vi kan för att bidra. Himla orättvist. 😀

Mia postvaktMia postvakt
Igår tyckte Mia att det var lämpligt att sätta sig på posthögen. Fråga mig inte varför. Hon kanske tyckte hon kom högre upp då? Eller så ville hon inte smutsa ner bordet ifall hon hade lortiga tassar? Fast det har ju inte bekommit henne förr minsann, så det var nog höjden som lockade.

 

Alla läsare önskas ett riktigt Gott Nytt År
från alla oss på Udden!

2 tankar om “31.12 – Goda avsikter

  1. Bidrog ordentligt i går med skatteinbetalning i Sverige då förstås, kvällen var lång champagne, vitt vin, rött vin, madeira, konjak! Inte ens ont i håret idag, kan bero på all mat som också slank ner..

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.