Nyårsinledning


Det nya året inleddes med att jag drack ur det sista ur champagneglaset klockan 01:17. Gästerna lämnade oss nästan en timme tidigare, men det tog en stund att städa undan. Disken sparades dock till nästa dag.

Vi fick två vackra blombuketter, varav den ena var ett veritabelt konstverk. Den andra var också tjusig på sitt sätt – en stor bukett med röda och vita rosor. Färska blommor i alla former är alltid välkomna, i synner­het så här års.

Julporslin
I går kom jag plötsligt på att jag har glömt att duka med julporslinet i år, men det går ju bra att göra det än. Tallrikarna från Åsas tomtebod (designade för Fyrklövern) tillhör mina favoriter.

Snyltgäst
Före jul fick vi en låda äpplen av en av styrelseledamöterna i hembygdsföreningen. När det blev kallt, tog vi in den och ställde den på golvet i vardagsrummet. Jag är inte stormförtjust i äpplen, så det är mest Husse som har ätit av dom, men han fick oväntad konkurrens.

När jag skulle flytta på lådan i julas upptäckte jag ett halvätet äpple med tydliga bitmärken. Eftersom Mia inte äter äpplen var det enkelt att lista ut vem som var den skyldige – en mus förstås.

Jag la ner äpplet på golvet och har noterat att det har blivit mindre för varje dag. I går var den sista biten borta. Men nu är det slut på serveringen. Frågan är vad musen nu tänker ge sig på?

Mia hör den då och då, men den visar sig inte så hon har ingen chans att fånga den. Den bor under huset vad jag förstår och använder en ingång bakom bokhyllan miss­tänker jag. Lurig liten rackare. 😀

Finväder
Nyårsdagen bjöd på sol från klarblå himmel över nysnön. Som omväxling var det också vindstilla och bara några minus­grader. Det var dock ett kort nöje, i dag snö och blåst. I morgon lovar MI 0-gradigt med regn och dimma. Men omväxling förnöjer påstås det ju.

4 tankar om “Nyårsinledning

  1. Pingback: Trägen vinner – Uddmors betraktelser

  2. Vackra blommor – och jag gillar din jultallrik!
    Haha … kul med musen som gäckar både dig och Mia 🙂
    Ha en fin fortsättning på detta det nya året!

    Gilla

Kommentarer är stängda.