Strumpbyxdax


I går var det dags. Det gällde att göra sig fin till förestående födelsedagsfirande, den här gången ”på lokal”. För en gångs skull hade jag bestämt mig för klänning. Det händer minsann inte ofta.

Klänningen köpte jag hos min ”hovleverantör” på nätet redan för nån månad sen. Jag visste ju att Husse ville fira sin födelsedag i Labbnäs med ett (för mig) stort antal inbjudna, så jag valde den med tanke på det tillfället.

Men klänning betydde strumpbyxor … Nån dag innan inventerade jag mitt lager. Trots att jag ytterst sällan använder strumpbyxor – inte ens på vintern – har jag ett ansenligt förråd sen den tiden jag använde såna dagligen på jobbet. Vi talar början 90-tal, så dom är snart antika.

Grå, mörkblå, svarta och bruna i olika etikettförsedda påsar. Det finns också påsar märkta fin­strump­byxor, respektive festdito, samtliga svarta. Men svarta var inte att tänka på tyckte jag. Ur påsen med bruna strumpbyxor hade jag valt ut ett par som jag tyckte skulle passa bra.

Förberedelserna började fyra timmar före avfärd med dusch och hårtvätt. Eftersom det var för tidigt att ta på klänningen, tog jag bara på mig underkläder och drog på mig strumpbyxorna under morgonrocken. Det lyckades utan att jag drog sönder dom och faktiskt fick jag plats med mina fylliga former. Fast det är ju en himla tur att dom töjer! 😊

Ett par timmar senare började jag fundera ut vilka smycken som passade till klänningen. Eller rättare sagt vilka jag kände för. Ett tag var jag inne på ”klimakteriekulor” (vita pärlor) för att citera en f d kollega, men övergav tanken eftersom jag inte har nån matchande ring, bara örhängen och halsband.

Det fick bli malakit i stället. Den är ju grön och stämde väl överens med färgen på klänningen. Både en ring och halsband i malakit således. Örhän­gena blev dock inte i malakit. Jag vet faktiskt inte vilken halvädelsten dom är gjorda av? Men färgen och modellen stämde, det var huvudsaken. Armband och ring nummer två i silver passade bra till.

Så var det skorna. Jag hade tänkt ut två alternativ. Dels ett par högklackade svarta i nubuck som jag köpte på rea hos Åhléns i Östersund långt innan jag flyttade hem 2007, så dom är väl vintage vid det här laget. (Om jag minns rätt kostade dom 69 kronor, dvs ca 6,75 €.) Alternativet var ett par lågklackade skor i flätat, grönt läder.

Jag valde dom högklackade trots att jag visste att jag får lida. Ryggen ogillar högklackat numera. Sen tog jag på klänningen och ställde mig framför helfigursspegeln. Aj, aj, aj! Dess värre ”skrek” dom svarta skorna och strumpbyxorna var på tok för mörka. Kontrasten till den gröna klänningen blev för stor och framför allt för dyster.

Då gällde det att tänka om. Suck. Jag prövade dom lågklackade men det blev stilbrott även om färgen var OK. Så vad skulle jag då hitta på? Det slog mig att jag har ett par hyfsat snygga beige sommarskor med kilklack, möjligen från 80-talet? Dom kanske skulle gå? Och då kanske jag kunde skippa strumpbyxorna? Nä, det kunde jag inte tyckte Husse. Faktiskt höll jag med honom.

Då gällde det att hitta ett par bruna strumpbyxor som var lagom. Inte för mörka och inte för ljusa. Själv­klart hade jag ett par såna också. Av med dom mörka och på med en ljusare nyans. Nu var jag äntligen nöjd. Husse godkände också.

Frisyren var enklast. Jag behövde ju inte göra nåt åt håret eftersom det ännu inte har vuxit ut mer än ett par centimeter efter 12 millimeters trimningen. 👍

8 tankar om “Strumpbyxdax

 1. Jag blev nästan svettig av nervositet här hur du skulle få ihop det hela, puh! Du lyckades ju väl, men var är beviset??? Inte ett foto på damen i stassen med synnerligen kort hår! Någon speciell anledning till att du trimmade det?Dottern min gjorde det förut för att hon efter åratal av hårfärgning ville ha tillbaka sin ursprungliga hårfärg o det var enklaste sättet. Hon är dock ombytlig av sig…
  Klänningen är snygg, strumpbyxor hade vållat mig besvär, äger inga längre.
  Har du bott i Östersund? Jag hade i veckan en bloggkompis på besök från Frösön, själv har jag aldrig varit där!

  Gilla

  • Eftersom jag är lite nojig när det gäller datorsäkerhet, publicerar jag inga privata bilder på människor, men jag kan mejla en bild som Husses son tog vid det festliga tillfället. 🙂
   15 mm-frisyren var mest ett infall, men nästa sommar lär det bli en repris, oj, vad lättsamt det är med ”minihår”!
   Ja, jag läste att du hade haft besök från Jämtland. Jag bodde i Östersund 1989-2007. Absolut värt ett besök!

   Gilla

 2. Så mycket tid och engagemang du lägger ner,men resultatet blev ju magnifikt! Strumpbyxor är ett jobbigt plagg som jag helst vill slippa,går dom inte sönder när man drar på dom,kasar dom ner så grenen börjar närma sig knävecken i värsta fall.Kanske har dom uppfunnit ett bättre material i dag,längesen jag köpt några.

  Gilla

  • Tack för det och instämmer helt ang strumpbyxor! 🙂 Den här planeringen är det roligaste med kalas. Själva kalaset kan jag undvara. 😀

   Gilla

 3. Duktig du var där,vete tusan om jag fått ihop något av det jag har kvar,Slängde en t-shirt som visade magen så fort jag höjde på armarna idag.

  Gilla

Kommentarer är stängda.