Ny vecka, nya tag


Jag överlevde den fullspäckade veckan och har inlett den nya med födelsedagsuppvaktning. En trevlig början. 😊

Mia fortsätter sin antibiotikakur några dar till, men i kväll byter vi till tablettform. När veterinären frågade om vi ville ha flytande eller tabletter när jag ville byta sa jag mitt dumma nöt att vi testar med flytande.

Orsaken till att jag ville testa flytande var att hon kräktes upp tabletten när vi nyss hade börjat medicineringen, men det måste ha berott på att hon var kass i magen av nåt annat skäl.

Konsekvensen av den flytande sorten blev att vi nu har medicinfläckar både här och där runt diskbänken. Jag lyfter upp henne på den när det är dags för medicinen.

Två milliliter låter inte mycket, men att ge den mängden till en katt visade sig vara väldigt opti­mis­tiskt. Hade jag varit lite fiffigare hade jag delat upp den i två ”portioner”.

Men nu återgår vi alltså till tablettform. Typen av antibiotika är exakt den samma i båda sorterna.

Den här veckans program är – åtminstone än så länge – hanterbart. I morgon har vi matgäster och på kvällen har jag ett tidningsuppdrag, nästa är på torsdag. Nåt mer är inte inplanerat, med undantag av kallelse till hembygdsföreningens årsmöte.

Det innebär att jag kanske äntligen hinner beskära de två återstående rosenbuskarna. I vanliga fall skulle det ha varit gjort för en månad sen. I går hade jag haft chansen medan tvätten torkade, men det var på tok för varmt för fysiska aktiviteter bedömde jag.

Husse har länge påpekat att död vass flyter omkring i stranden. Han har påbörjat bärgningen men behöver hjälp, så med lite tur kan jag assistera honom beroende på hur mycket tid som går åt till artikelskriverierna.

Och i morgon börjar sommaren. Eller åtminstone sommarmånaden. Det är hög tid att möblera i bersån, bara jag får den rengjord och målad. Sen kan man hoppas på tillräcklig sol och värme för att kunna njuta av vistelsen.

4 tankar om “Ny vecka, nya tag

 1. Födelsedagsfirande låter trevligt … Grattis till den som är födelsedagsbarnet!
  Katter är inte alltid så samarbetsvilliga, men skönt att hon nu mår bättre 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Det där att ge djuren medicin är inte det lättaste. Vi ger ju Bravetco till våra hundar mot fästingar och annat kryp. De brukar äta dem som godis. Kuma tog sin tablett med glädje men Turbo skenlöper och det var icke sa nicke där. Fick smula ned allt i matskålen senare till henne så hon fick i sig tabletten. Kan man beskära rosor på våren? Är ju novis i rosenbranschen och har alltid trott att man gör det på hösten.

  Gilla

  • Att blanda ner medicin i maten är dödsdömt när det gäller Mia. Om det luktar eller smakar fel, låter hon bli att äta eller äter bara så lite att hon inte får i sig det hon borde. 😦
   Det här är en typ av klängros som blommar på årsskott, så den kan man skära ner på våren har jag blivit upplyst om av min f d granne som var trädgårdsmästare. 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.