2,67 gray


Efter besök på ÅUCS för bentäthetsmätning och träff med en fysioterapeut i onsdags, var det dags att inleda strålbehandlingarna i går, den första av femton. Den 23.12 är jag förmodligen självlysande. 😉

Strålningsdosen är 2,67 gray (1 gray = 1 sievert) varje gång har jag fått mig berättat. Och eftersom jag får strålning från två olika håll utgår jag från att det blir 5,34 gray totalt per be­hand­­lingstillfälle.

Eller så har jag missuppfattat? Rätta mig gärna om jag har fel!

Två dagars ”mjukstart” kändes bra, veckosluten är nämligen lediga tack och lov!

Jag har läst den skriftliga informationen jag fick i går och följer anvisningarna efter bästa förmåga. Bland en hel del annat får jag inte raka armhålan så länge behandlingarna pågår. Det får med andra ord bli min julklapp till mig själv i år. 😀

Att behandlingen sätter i gång så fort jag dyker upp uppskattar jag. I dag hade jag tid 13.45, men var på plats redan ca 13.25, så jag satte mig i väntrummet med mitt medhavda korsord. Jag hann bara lösa fyra ord innan jag blev uppropad. Då var klockan 13.32.

Behandlingen tar bara ca 10 minuter + av‑ och påklädning, så vi var redan på hemväg strax efter att vi skulle vara på plats. Bra jobbat.

I dag hade jag med mig kameran och hade tänkt få en bild från ”kommandocentralen” också, men det blev tji. Den delen av behandlingsrummet fick man inte fotografera.

Men bilder på behandlings­utrustningen var OK, så här ser du var jag håller till en stund varje vardag. På bilden rengör ”min sköterska” efter mig. Alla som har genomgått samma behandling känner säkert igen sig.

 

4 tankar om “2,67 gray

 1. Ja visst känns det igen, det bästa var att det flöt på snabbt och effektivt.
  Men att veta att man varje vardag i 3 veckor var tvungen att åka iväg var jobbigt, man vill ju som friherrinna ha sina långsamma morgonrutiner och inte störta iväg på stört.
  Men då får man påminna sig om vilken tur man har med den fina vården idag, allting fungerade till 100%.Vilket långt ifrån är fallet inom andra specialiteter inom vården.

  Gilla

  • Instämmer, den här vården är utmärkt. 3 timmars restid för 10 minuters behandling känns dock tungt. Men det är ju ingen som har tvingat mig att bo avsides. Lyckligtvis har personalen tagit hänsyn till avståndet och planerat in mänskliga tider. 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.