Kreativ helg, dödsdom och musjakt


Kreativ helg
Lördag-söndag hade vi skrivarhelg i Kojan. Perfekt miljö för kreativa skrivövningar. Flera av dom företogs också utomhus i strålande sen­som­mar­väder.

Vår ”standardgrupp” var den här gången utökad med en ny deltagare. Hon fann sig väl i våra dåliga skämt och vårt raljerande och var också hon en van skribent.

Dödsdom
I dag ringde Kimito Telefon som jag lämnade in datorn hos. Nån uppenbar orsak till att den hade lagt av hade man inte hittat, men en vidare felsökning skulle medföra höga arbetskostnader och högst troligen svårigheter att hitta nya delar.

Jag blev rekommenderad att köpa en ny. Ett inte helt oväntat besked. Med 13 år på nacken är min trotjänare redan en antikvitet i datorvärlden.

Jag hade ju redan hittat en värdig efterföljare, men förutsättningen är att min andra interna hårddisk går att bygga in i den. Det skulle dom kolla och återkomma om.

Musjakt
I dag hade Husse fått nog. Han greppade resolut min skräp­plockare och knep den runt musen som Mia hade tagit med sig in och släppte den i rhododendronbusken.

Det dröjde inte länge innan hon kom in med den igen. Men innan hon hann släppa den ur käkarna pytsade jag ut henne och stängde dörren.

Nu återstår ”bara” en. För n:te gången hade hon med sig ett levande byte in i förrgår och för n:te gången överlistade musen henne och gömde sig nånstans i sovrummet där hon inte kom åt. Tidigt i morse hörde jag att jakten var i full gång, men den luriga musen räddade sig undan igen.

Felet är förstås mitt. Jag har låtit henne komma in med både levande och döda byten under årens lopp, så hon tycker förstås att det är OK.

I år har det rört sig om upp till tre om dagen tidvis, så tillgången är god. Enda fördelen med den flitiga jakten är att hon har gått ner i vikt. Flera hundra gram faktiskt. 😉

Men nu införs ny rutin på Udden. När vi släpper ut henne första gången på morgonen stänger vi dörren till köket och får finna oss i att bli väckta när hon ska in igen. Och innan vi öppnar dörren gäller det att kolla om hon har nåt i munnen.

6 tankar om “Kreativ helg, dödsdom och musjakt

 1. Jag väntar mig också en dödsdom av datorn inom en inte alltför avlägsen framtid. Tyvärr, men jag har nog tankarna mer på att nu ersätta med en bärbar laptop. I sommar hade det varit toppen att kunna sitta utomhus och blogga och surfa på nätet istället för att svettas inne. Jag får nog be dottern om råd när den dagen kommer.
  Vi har också en musjägare av rang som ibland lyckas komma in med levande leksaker…Inte populärt kan jag säga. Idag var bytet dock dött utanför ytterdörren, då har Astrid varit duktig och förväntar sig belöning i form av burkmat. Och det får hon så gärna.
  Så kul det låter med skrivarhelg med andra likasinnade!
  Nu står åter helgen för dörren, ha en skön dito

  Gilla

 2. Den där kojan kunde jag gott sitta i, kreativt och givande skulle jag tro.
  Lite känsligt att komma med synpunkter till djurägare, men tänkte faktiskt varför lyda Mias minsta vink, jämförde med tonårsbarn, gällde att sätta gränser.
  Ska bli intressant att höra hur hon reagerar nu….

  Gilla

  • Problemet gäller ju bara sommartid när man vill ha dörren öppen till verandan. I och med den nya rutinen lämnar hon bytet utanför dörren innan hon ringer i klockan. 🙂

   Gilla

 3. Låter trevligt med skrivarhelgen. Trist med datorn, men den har haft ett långt liv i alla fall. Hoppas ni och katten finner er till rätta med den nya rutinen.

  Gillad av 1 person

 4. Hejsan på er 😀 Knepigt med kissekatter för får de göra en sak så tror de att de får alltid göra det. Bra iaf. att hon fångar mössen. Ni skall ha en trevlig dag allihopa. kramar ❤

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.