Nästan normaltid och akut problem


Nästan normaltid
Dom senaste veckorna har Mia varit ganska påfrestande. Sovit hela dagarna och gått på jakt efter 21, vilket har betytt att hon inte kommit in förrän vid ett- halvtvåtiden på natten. Och som bekant kan jag inte somna lugnt om hon inte ligger bredvid mig.

Till råga på allt har hon väckt oss redan vid halvfemsnåret och propsat på att få gå ut. Men nu har hon nästan återgått till normaltid och kommer in senast vid elva-tiden. Dess värre ska hon fort­fa­rande ut runt halv fem nästa morgon.

Men det blir väl ordning på det också när dagarna blir kortare och det ljusnar senare.

Akut problem
I går kväll gav jag upp. Min stationära dator är bevisligen dödssjuk.

Dom första problemen började redan i mitten på juni och har stadigt förvärrats sen dess, trots försök till diverse felsökning och åtgärder. I dag har jag kopplat ur alla enheter och lämnat in den till en tekniker som förhoppningsvis kan få liv i den igen.

Husse undrade om det kanske är dags för en ny stationär och hur mycket sådana kostar? Eftersom jag inte kunde svara på rak arm ställde han en följdfråga: ”Rör det sig om 50 eller 5.000 €?” Jag gissade på hundralappar.

Min nuvarande är köpt 2007, men har fått nytt inkråm och blivit uppgraderad några gånger, så den är inte så antik som det kan verka och är faktiskt hyfsat snabb (den har en 4-kärnig processor) trots en del gamla komponenter.

Som av en händelse ramlade jag över en perfekt modell för mig när jag sökte en bild till det här inlägget. Lenovo har en som uppfyller det mesta av mina krav. Prislapp: 599,90 €, dvs i samma prisklass som en lite vassare bärbar. I priset ingick för övrigt tangentbord och mus.

Men först ska vi höra vad teknikern kommer fram till.

Jag tackar min lycka för att min bärbara är pigg och kry, annars skulle jag gripas av svåra abstinens­besvär. Nästan allt jag gör, gör jag ju med datorns hjälp!

 

6 tankar om “Nästan normaltid och akut problem

 1. Min gamla vän Tusse blev 19 år. Var helt klart dement på slutet. Han jamade sig in och strök sig runt benen på mig – vände sig mot dörren och skulle han ut igen.
  Datorer kanske får ålderskrämpor till slut – de också? 😉
  Teknik är mig obegripligt. Katter lite mer begripligt. 😀

  Gilla

 2. Sixten är ute mest hela dygnet … sover på soffan några timmar på f.m. Tillbringar sen resten av dygnet ute någonstans, men kommer in och är social någon timme på kvällen, äter och går ut igen …
  Jag har numer bara en bärbar dator och det räcker för mina behov 🙂

  Gilla

  • Mia har hela sitt liv tillbringat nätterna inomhus. Det vill jag att hon fortsätter med så jag slipper oroa mig.
   Prestandamässigt räcker en bärbar, men det blir svårt att ansluta alla externa enheter jag har. 😦

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.