Oväntad tvättiver


I går tvättade jag kläder. Torkvädret var ypperligt – sol och lagom vind. Fast den här årstiden gäller det att ta in tvätten i god tid före solnedgången, annars blir den fuktig igen. Bra om man ska stryka förstås, men det skulle man inte den här gången.

Till min stora förvåning höll tvättinspirationen i sig också i dag. Ett av tvättbehoven uppstod i går då jag klantade mig och fick en halv filbunke att landa på mattan framför kylskåpet. Mattan var för övrigt ganska nyskurad, så nu är den renare än nånsin.

Tvättbehov två uppstod då Husse mycket riktigt påpekade att hyllorna i torkskåpet behövde ren­göras. Det har ingalunda undgått mig, men det gäller att invänta inspirationen.

När Husse såg vad jag höll på med i dag påpekade jag att det var hans förtjänst. ”Ja, men det sa jag ju för flera veckor sen!”, svarade han. ”Just det, men nu blir det av!”, fick han till svar. Ibland är det långt mellan idé och verkställning. 😀

Mattans tvättvatten dög gott beslöt jag men kompletterade med flytande skurmedel. Att rengöra trådhyllor tar sin runda tid, men det är det värt. Till slut såg dom nästan ut som nya.

Tvättbehov tre var nåt jag har tänkt på längre än hyllorna i torkskåpet. Nedre delen av verandans yttervägg har under årens lopp fått en grön beläggning av alger(?) som gjorde att den såg smutsigare ut än den var.

Eftersom jag hade tvättvatten kvar i baljan sen jag rengjorde hyllorna, var det bara att plocka fram en lagom hård borste. På väggen i vindstrappan hänger en som jag tyckte skulle passa perfekt. Varken för hård eller för mjuk och försedd med skaft.

Tyvärr räckte tvättmedlen i tvättvattnet inte riktigt till. Här krävdes tuffare grejer. Ett biologiskt ned­brytbart specialmedel gjorde underverk. Resultatet blev inte perfekt, men klart bättre än tidigare, så det får duga. Om nåt år är det dags igen.

Därmed tror jag bestämt att min tvättiver tog slut för den här gången. 😀

2 tankar om “Oväntad tvättiver

  1. Tycker absolut att du har all rätt att vila ett tag nu. Jag brukar hålla mig till ett par projekt när andan och lusten infaller. Idag var det tvättning,hängning och ihopvikning av lakan så det blev lite av ett projekt för mycket.
    Smällar man får ta. Jag vilade mig en del mellan alla projekten.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.