Platt fall


I morse väckte Mia mig tjugo över fem. Hon tyckte det var dags att börja dagen då, så jag släppte ut henne. En knapp timme senare kom hon in (dörren in till köket stod på glänt) och ”meddelade” att hon fått tag i ett jaktbyte. En mus hörde jag på pipet.

Jakten fortsatte delvis i sovrummet. Jag hörde ljudet av fallande föremål, men somnade om. Nästa gång vaknade jag av att hon hoppade upp i sängen.

I mitt sömndruckna tillstånd fick jag för mig att hon hade lagt musen på täcket nära fotänden och tänkte roa sig med den ett tag till. Fort som ögat knuffade jag ganska omilt ner henne på golvet, kollade om det låg nån mus kvar på täcket, men såg ingen.

Kort därefter hoppade hon upp igen och la sig till rätta intill mina ben. Hon hade förlåtit mitt bryska avvisande. När jag steg upp låg hon kvar på samma ställe, men hoppade ner i förhoppning om att få delta i min frukost. Husse var klar med sin för länge sen.

När hon hade hoppat ner vek jag ner täcket till fotändan som jag brukar för att lufta sängen innan jag bäddar. På underlakanet uppenbarade sig då en tillplattad liten skogsmus.

Vems vikt som hade plattat till den är ovisst, men förmodligen var det min. Mia hade knappelunda lagt sig att sova på ett byte.

Lyckligtvis var musen oskadd. I värsta fall kunde den ha varit halväten. 😀

3 tankar om “Platt fall

Kommentarer är stängda.