Invaderad


I vanliga fall har jag inget emot insekter. Åtminstone inte så länge de inte är påträngande eller angriper mig. Den milda vintern måtte har varit extra gynnsam för tvestjärtarnas förökningstakt, för på Udden finns dom snart sagt överallt.

Att dom håller till utomhus är helt OK. Jag är van vid att dom gömmer sig under det mesta som står ute, men vad ska dom inne i huset att göra? Här finns väl ingen föda som passar dom?

Eller jagar dom möjligen gråsuggor, silverfiskar och spindlar? Såna ”husdjur” har vi också. Egent­ligen är dom nyttodjur i och med att dom äter skadeinsekter, men nåt måste väl ha gått snett när dom söker sig inomhus?

En dag när jag skulle borsta tänderna hittade jag en tvestjärt inuti korken på tandkrämstuben, men dom finns på dom mest oväntade ställen.

Senast i dag avslöjade jag en som hade gömt sig i plastfickan där jag förvarar bankkoderna. Tidigare i dag bet Husse i en som hade blivit dränkt i hans kaffemugg. Makalöst!

Enligt en skröna(?) kryper dom in i öronen och lägger ägg där, men så långt har det inte gått. Än. ☹

11 tankar om “Invaderad

 1. Tvi vale, en del har jag haft inne i duschen, de går en hastig död till mötes. Nu med mer regn och väldigt fuktigt ute, lär de komma fler. Å fy maken din som fick den i kaffet, bläk.
  Minns syrrans dotter, hon döpte dem som liten till ”nypstjärt,” jag tycker det var ett bra namn.
  ⭐️🐝⭐️

  Gilla

 2. Usch tvestjärtar är riktigt otrevliga. Förstår inte vad de gör för nytta. Har också hört den där skrönan om de kryper in i örat. Men fy att få dem i tandkrämstuben och i kaffemuggen!

  Gilla

 3. Förra året vimlade det av nyckelpigor fanns överallt, i år har jag knappt sett några. Det spådde att det skulle bli en geting invasion i år, men så blev det Tack och lov inte säger en allergisk, dom få som surrat runt maten när vi ätit ute har varit ovanligt små. Fjärilarna är också sällsynta i år, i kyrkoparken finns en stor fjärilsbuske den brukar vara full med fjärilar, men inte i år.
  Det är väl tillgång på föda, väderförhållanden bla som styr, fast jag tycker vädret borde ha varit gynnsamt, sol och regn i lagom mängd.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.