Mysteriet löst och späckad vecka


Husse har löst mysteriet med det knackande ljudet som hördes när det blåste hårt. Knackandet har till­tagit i styrka för varje ny storm, så jag började redan tro att plåten satt löst på taket eller att skor­stens­hatten hade lossnat. Lyckligtvis var det inte så illa.

”Det kan vara teveantennen” kom Husse på en kväll. Nästa dag klättrade han upp och tog sig en titt. Mycket riktigt, ena skruven till fästet som håller antennstången på plats hade skruvat upp sig. Ungefär som jag när jag låg och lyssnade till ljudet vid läggdags. Enkelt att fixa när man väl visste orsaken.

Påhejad av Husse sökte jag jobbet som frilansredaktör på öns lokala annonsblad i mitten av februari och blev antagen. Mitt första uppdrag ägde rum i tisdags och i slutet av veckan fick jag ett till.

Veckan var därmed ovanligt späckad. Hem­bygds­före­nin­gens årsmöte, kursdag följd av teater på kvällen, fotografering för en annan tidningsartikel, Skrivlördag och ett par besök igår. Mellan varven skrev jag de två artiklarna till tidningen och redigerade tillhörande bilder.

Det känns som en gåva från himlen att den här dagen var obokad. Jag har faktiskt unnat mig en helledig dag om man bortser från tvätten.

Kommande tre dagar är det en del aktiviteter igen, om än inte särskilt ansträngande. Jag har insett att risken för att bli sysslolös är lika med noll. Men som man bäddar får man ligga sägs det ju. 😀

3 tankar om “Mysteriet löst och späckad vecka

Kommentarer är stängda.