Trendigt


Så här, mina damer, ska vi klä oss i vår.

Idag förirrade jag mig in på Damernas Världs trendrapport från modemässan i Köpenhamn. Vad jag kan minnas har det aldrig hänt tidigare. Aktuellt mode och trender är inte min grej. Mina gamla paltor får duga, oavsett om dom är moderna eller inte.Men! Jag vill gärna att modet ska överensstämma med mina favoritfärget. Därför fick jag små röda utslag när Klingel i ett reklamutskick meddelade att det är pasteller som gäller i vår. Pastellfärger passar bäst på måldukar tycker jag.

Men tydligen kan dom också tänka sig lite andra varianter ser jag på deras sajt. Dom kanske har sett reportaget från Damernas Värld eller varit på modemässan?

Som du ser av DV-bilderna har jag tur i år – färgglatt ska de’ va’. Och blommigt. Med åren har garderoben blivit lite blommigare. Det är visst typiskt för gamla tanter har jag förstått. I vår är det dessutom storblommigt som gäller så då kan man ta ut svängarna ordentligt.

Fast då krävs en nyinvestering för min del. Mina blommiga plagg ter sig onödigt diskreta om jag jämför med bilden på DV-sajten. Det händer att jag inte vill synas, men om och när jag vill, ska ingen kunna undgå att se mig. 😀

8 tankar om “Trendigt

 1. Vad är it-färger och varför heter det så? Följer inte modet numera, det mesta i klädväg hittar jag i Missionskällaren i Kärra. Där kan man fynda både blommigt och färgsprakande såväl som nedtonat. Ofta förbluffande god kvalitet.

  Gilla

  • Jag antar dom syftar på CMYK-skalan (Cyan, Magenta, Gul, Svart). Då borde jag kanske ta mig en titt där jag också. 🙂

   Gilla

 2. Din sista mening: ”Det händer att jag inte vill synas, men om och när jag vill, ska ingen kunna undgå att se mig.”
  För mig gäller nästan samma. Jag bryr mig inte om jag syns eller inte men om jag vill, kan ingen undgå att se mig. 😀
  Skillnaden blir så enormt stor så jag förundras själv, men ändå hemfaller jag åt det beiga grå till vardags. Såg fenomenet för en tid sedan då jag skulle på svägerskans 70-årskalas. Ja, inte behövde vare sig hon eller bror min skämmas. Lever på det än 😉 Så än fungerar det att pynta sig lite.

  Gilla

 3. Tycker det är ett riktigt vårtecken då affärer byter ut det murriga vintersortimentet mot härligt färgsprakande kläder, vilket sker nu.

  Gilla

 4. Vissa år köper jag inga kläder alls då jag tycker modet är så fult. Nu har det väl blivit så att jag endast köper kläder då jag tycker mig behöva något. Bra att bo i ett land där shorts,t-shirt eller ett blommig tygstycke behövs. Jag har gått i snickarbyxor hela vintern. 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.