Som en tändsticka


Jag är obehagligt lik en tändsticka. Flammar upp, brinner en kort stund och slocknar sen. Ibland hinner jag bara flamma upp innan jag slocknar.

För att ta ett exempel: I slutet av förra året fick jag för mig att jag skulle börja skriva flerårsdagbok igen. En treårsdagbok införskaffades för ända­målet. På nyårsdagen tog jag fram den och skrev dom första raderna.

Jag fortsatte plikttroget i en vecka trots att jag inte tyckte jag hade nåt av värde att notera. Sen blev det stiltje några dar tills jag fick dåligt samvete och fortsatte ett tag igen. Den sista noteringen gjorde jag den 24.1, sen är det tomt.

Jag kan alltså få en idé, bli eld och lågor, bara för att en tid senare förkasta uppslaget. Ett annat exempel: För flera år sen fick jag för mig att jag skulle skriva en bok om vattenväxterna i Dragsfjärden och illustrera boken med egna bilder.

Eftersom jag inte är biolog beslöt jag vända mig till en som bor vid sjön och som brukar tillfrågas då det gäller artbestämning. Jag mejlade honom om min idé och frågade om han ville/kunde ställa upp med sin sakkunskap. Jag fick aldrig nåt svar, så på den vägen är den idén.

Vid det här laget borde jag ha lärt mig att låta idéerna mogna tills dom ruttnar bort, men det har jag bevisligen inte gjort att döma av dagboksskrivandet. ☹

10 tankar om “Som en tändsticka

 1. Ännu en som har haft/har huvudet fullt av idéer, men i nutid blir det mycket pannkaka. Men förr, alltid det där jäkla förr, så var jag en jäkel på att vara envis och jobba på tills det mesta blev som jag hade tänkt. Tror vi är många som känner igen oss. Du är typen av igångsättare med massor av idéer, men saknar envisheten, det där att avsluta. Så komplettera dig med en som mig är toppen, du spottar idéer sätter igång och typen jag slutför. Det är därför viktigt att tänka på dessa olika sidor vi har, för de som anställer folk till team. Kram

  Gilla

 2. Idéer kan återbrukas eller upptas på nytt.

  Viss igenkänning att ha en föresats som inte blir. Inspirerad av andra bloggar bestämde jag mig för att fotografera alla mina måltider under en vecka. Första frukosten gick bra, sedan kom jag inte på det förrän det var försent.

  Gilla

 3. Jag har för det mesta haft huvudet fullt med idéer. Ansett det är något bra – inte motsatsen = idé-torka. Sen att det blivit pannkaka av många, så har det rört på sig i alla fall. Och roligt har jag haft, och har än idag.
  Så njut av dina snabba idéer – bevisar att du är både kreativ, tänkare och impulsiv. 😉
  🙂

  Gilla

Kommentarer är stängda.