Tidsslöseri?


Att bevaka läget i pågående foto­täv­lingar och rösta på andras bilder för att få större exponering av mina egna är tidsödande. Slösar jag bort min tid bara för att få ego-kickar? Eller ger den nerlagda tiden nån annan utdelning kan jag undra?

Jag tröstar mig i alla fall med att jag på det här sättet blir en bättre foto­graf. Fast då inställer sig frågan vad jag ska med den kunskapen till?

Å andra sidan är det ju bara min egen tid jag slösar, så det må vara mig förlåtet. 😊

Den viktigaste lärdomen hittills är att jag antingen borde lära mig hantera all funktionalitet i min kamera, alternativt investera i en dyrare/mer avancerad modell. Vinnarna – som troligen är yrkes­fotografer – använder kameror i 2000 €-klassen har jag sett. Men det är låååångt över min smärt­gräns.

3 tankar om “Tidsslöseri?

 1. Jag har också funderat på detta med fototävlingar och har ännu inte gått med i någon. Varför beror nog på att inte ha tvånget att fota något speciellt varje dag. Men som du borde jag försöka lära mig mer om min kamera som jag bara älskar. Endera dagen ska jag börja 🙂

  Gilla

  • Om du har gamla bilder går det ju bra att tävla med dom! Det gör jag. Beroende på vilken tävling jag ska delta i, laddar jag upp från befintliga bilder. 🙂 Om du har en hybrid- eller systemkamera och väljer t ex 12 Mpx upplösning eller större och fotar i RAW-format får du tävlingsduglig kvalitet på bilderna.
   https://gurushots.com/ finns en mängd pågående tävlingar, vilket innebär att man kan välja den tävling som har ett tema man gillar. Man får visserligen förslag, men behöver inte godkänna dom. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.