25.8 – Sista söndagen i augusti


För oss pensionärer är det ingen skillnad på veckodag säger Husse. För mig är söndagar ändå lite speciella. Just den här har varit alldeles ljuvlig!

Vetskapen om att vi inte hade något program på hela dagen gjorde att jag steg upp lite tidigare än vanligt. Det är mycket roligare att stiga upp när jag vet att dagen är ointecknad.

Dagen började så klart med frukost som jag i vanlig ordning åt vid datorn. Husse hade ätit sin för länge sen och ägnade sig nu åt att läsa nyheter på paddan. Solen sken för fulla muggar och svan­familjen betade i viken noterade jag.

När jag var klar med frukost, koll av nyheter, bloggstatistik och senaste nytt på Facebook hade det redan gått ett par timmar. Dags för morgontoalett och påklädning.

”Ska du inte tvätta? Det är ju söndag” sa Husse. Av nån underlig anledning är söndagar ofta tvättdag för min del. ”Tja, det kanske jag ska” tyckte jag.

Vid tolvsnåret hade jag fyllt på och startat tvättmaskinen. Medan den gick fick Mias toalett en grundlig rengöring. Efter de senaste åskvädersskurarna var tunnan full av regnvatten så det gick smärtfritt. Idealiskt att kunna hålla till ute.

Jag ställde toaletten på tork i solen och gick in till Husse. Han var försvunnen – gungstolen var tom. När jag tittade in i vardagsrummet hittade jag honom sovande på soffan.

Han såg ut att sova så skönt så jag ville inte väcka honom, utan drack en mugg kaffe och tog mig en smörgås vid diskbänken. Men han vaknade av allt att döma ändå när Mia påtalade att det var tid för hennes lunch.

När hon hade fått den frågade jag om det var dags för ”förmiddagskaffe”? På Udden dricks för­mid­dags­kaffet mitt på dan. Han tackade ja förutsatt att han slapp kaffet. Han dricker nämligen bara silverte sen många år tillbaka.

Efter förmiddagskaffet var tvätten klar att hänga ut på tork. Torkvädret var optimalt – sol och lagom frisk vind. Husse assisterade genom att hålla tvättkorgen tillgänglig efter hand som jag hängde upp plaggen.

Därmed var dagens improviserade program avklarat. Husse satte sig i gungstolen för att fortsätta läsa sin bok och jag tog med mig min och satte mig i bersån. Mia och en gräshoppa gjorde mig sällskap.

Solen värmde skönt och boken var synnerligen intressant så ett par timmar gick i ett huj. När jag gick in för att kolla hur mycket klockan var, undrade Husse var jag hållit hus. Han hade konstaterat att jag inte låg i hammocken som han trodde. Att jag satt i bersån upptäckte han inte. 😀

Eftersom det var gott om tid till matdax gick jag ut igen och fortsatte läsa en timme till. Den här gången hittade Husse mig och sa nåt som jag redan har glömt.

Solen hade gömt sig bakom en molnslöja så jag tyckte det kunde vara dags att slå ihop boken och plocka in tvätten. Mias toalett var också torr.

När jag hade vikt ihop och lagt undan tvätten började middagsförberedelserna närma sig. Dom var enkla, bara koka potatis och värma såsen till resterna från i förrgår. Lättsamt.

Efter middagen diskade Husse som vanligt medan jag tog mig en giftpinne ute på trappan och gosade med Mia som låg i ”sin” stol.

Under tiden planerade jag det här inlägget som nu är klart. Och så var det slut på en härlig söndag – den sista i augusti. 🙂

2 tankar om “25.8 – Sista söndagen i augusti

  1. Skönt med en dag utan förpliktelser! Det är inte så vanligt för er..
    Tack för senast, alltid lika roligt att ses, tack än en gång för den intressanta boken och dedikationen som värmde ♥️

    Gilla

Kommentarer är stängda.