13.5 – Åter i selen


Husse har kockat, hägerparet har gästat oss, vi har varit förkylda och satt potatis. Igår blev jag bjuden på Mors dagsbuffé och idag har jag beställt nytt tak.

Husse har kockat
Efter middagen kände Husse för att laga äppelgröt. Inte med risgryn som jag har ätit tidigare, utan med mannagryn. Vispgröt på äppel således. Det gjorde han bra, så det får han gärna göra om en annan gång. 🙂

Hägerparet har gästat oss
Tidigare år har jag bara noterat enstaka gråhägrar i vår vik, men i år är dom två som håller ihop. Oftast brukar dom hålla till längst bort i viken, så det var lite oväntat att se dom i stranden nedanför köksfönstret. Dom kanske har gjort slut på maten på förra stället?

Imponerande stora fåglar med långa ben och vassa näbbar som gjorda för att spetsa grodor och småfisk med. Deras läte är däremot inget man längtar efter. Dom låter närmast som hesa åsnor.

Förkylda
I slutet av förra veckan blev Husse förkyld. Som vanligt hotade han med att smitta mig. Trots mina protester lyckades han – över förväntan.

Han repade sig på några dar och förra tisdagen kände jag att det var min tur. Eftersom vi hade vår­talko i Dragegården med efter­följande möte på onsdag eftermiddag fick deltagarna finna sig i en snörvlande ordförande.

Torsdag-fredag var jag totalt däckad och sov mest. Sen dess har jag nöjt mig med skrällhosta och sexigare röst än vanligt. 😀

Satt potatis
I lördags beslöt Husse att det var lämpligt att sätta potatis i Tallmo. Marken var lagom fuktig efter nattens regn. Energin var verkligen inte på topp, men som vanligt gjorde Husse det mesta jobbet så det gick bra. Som avslutning bastade vi och tittade sen in hos Husses moster och morbror på eftermiddagskaffe.

Mors dagsbuffé
Trots att jag ”bara” är kattmamma bjöd Husse mig på Mors dagsbuffé i Labbnäs igår. I vanlig ordning dignade borden, men antingen har vi vant oss vid den digra menyn och smaknyanserna eller så var vi inte tillräckligt hungriga. Det kändes ”som vanligt” på nåt vis.

Beställt nytt tak
Lyckligtvis håller taket på huset tätt. Värre är det med taket på hammocken. För ganska exakt 10 år sen köpte jag ny hammock till Udden. Eftersom jag varken har plats eller ork att ställa in den för vintern har den fått stå ute i ur och skur. Nu är taket definitivt slut.

Idag kontrollmätte vi storleken för att hitta rätt modell hos Varax som säljer diverse tillbehör. Jenni beslöt vi att hammockmodellen måste heta efter att ha jämfört måtten på deras webbsida.

Sen ringde jag Varu-Tjänst och beställde 1 st Jenni, helst i grönt, annars får det bli grått som tidigare.

5 tankar om “13.5 – Åter i selen

 1. Wow, det ser ut att vara en riktigt stor potatisåker för två personer? Vad är det för potatissorter ni sätter?
  Trevligt att bli bjuden på dignande käk. Bara för att du är du. Dessutom kattmamma…….och Jennis mamma. Jenni som ska få nytt tak!
  Ni får börja dricka ingefärashot dagligen så håller ni er lite lättare från förkylningar och slipper leka ”hesa Fredrik”
  Kram

  Gilla

 2. Här snackar vi om att sätta potatis hahaha i vår pallkrage, sen sätter ni mängder av plugg hos er.
  Förkyld vill jag inte bli nu, hoppas du har hämtat dig.

  Gilla

  • Nja, det ser värre ut än vad det är, vi är flera som delar på landet. Vi satte bara 3 fåror. 🙂
   Dess värre inte, måste nog ringa HVC för att få hjälp mot hostan. 😦

   Gilla

   • Usch hosta är så vidrigt, man får ju så ont i kroppen att man får hålla om sig själv när det sätter igång. Men det var mycket potäter ändå, jämfört med oss. KryaKram

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.