5.5 – Möten, administration och sängkammarövningar


De gångna veckorna har innehållit möten, Valborgsfirande och administration. Idag har vi haft sängkammarövningar.

Möten
Hembygdsföreningens nya styrelse sammanträdde den 25.4. Den består huvudsakligen av om­valda medlemmar, men vår vice ordförande är nyvald. Det innebär att styrelsen numera har två manliga ledamöter, vilket vi är glada för.

Senaste lördag beslöt jag delta i Daphnias årsmöte. Det har jag inte gjort de senaste åren, så jag tyckte det kunde vara intressant att se och höra vad som var nytt.

På måndagen hade jag ju avtalat telefonmöte med banken. Och hör och häpna, de uppladdade doku­menten var tillräckliga för att kunna genomföra kassörsbytet. Dessutom gjorde bankkillen sitt yttersta för att få mig att tro att han var intresserad av vår verksamhet. Eller så var han det på riktigt?

I torsdags hade väglaget sitt styrelsemöte. Platsen var som vanligt Udden, så jag behövde inte för­flytta mig nånstans. På två timmar hade vi klarat av alla mötespunkter inklusive var sin munk. Mötena inleds nämligen alltid med kaffe och dopp innan ordföranden förklarar mötet öppnat.

Administration
Möten innebär administration av diverse slag som bekant, både före och efter. Det var också dags att skriva ut och fördela hem­bygds­före­ningens medlemsbrev till respektive ”distriktsansvarig”. Eftersom vi bor på olika håll, delar styrelsemedlemmarna ut breven till de medlemmar som bor i närområdet.

Än så länge har bara en dryg tredjedel av medlemmarna en mejladress, så de flesta får dom i postlådan.

Valborgsfirande
Att ha gäster på Valborgsfirande innebär städning. Halva dagen före gick åt till den och för­be­re­delserna för själva firandet tog nästan lika lång tid. Det är mycket som ska planeras och ordnas innan jag är nöjd.

Kvällen blev trevlig och gästerna såg ut att trivas.

Sängkammarövningar
Dagens program har bestått av tvätt och sovrumsgymnastik. Täcken, kuddar och bäddmadrasser behövde piskas och vädras. Med Husses bärhjälp gick det lättare än vanligt. Täckena skulle också bytas till nytvättade.

Då täckena hängt på vädring en stund gick tvättlinan av och täckena landade förstås på marken. Som tur hade jag en ny, så vi hjälptes åt att få upp den.

En stund senare låg täckena delvis på marken igen. Stödet till tvättlinan hade intagit en halvliggande ställning. Möjligen ett straff för att jag inte helgade vilodagen?

Mia medverkade lyckligtvis först när jag bäddade rent. Så snart det ena underlakanet var på plats, la hon sig raklång på det. Inte ens när jag drog täcket över henne behagade hon flytta.

Men nu är allt på plats, så i kväll får vi krypa ner mellan rena lakan på mindre dammiga madrasser. 🙂

5 tankar om “5.5 – Möten, administration och sängkammarövningar

 1. Det är ju härligt med vädrade sängkläder, här får det räcka att dammsuga madrasser och vädra täcken, inte heller lakan kan jag torka ute och få den härliga doften som är som den bästa parfym.

  Gilla

 2. JissesAmalia så flitig du varit. Blir alldeles matt bara av att läsa om alla aktiviteter.
  Undrar också lite försynt om det kom några svordomar då tvättlinan brast hela två gånger???
  Kram

  Gilla

  • Det finns ju lugnare dagar däremellan. Men dom är faktiskt rätt få ska jag erkänna.
   Lyckligtvis var marken torr, så täckena blev inte smutsiga och svordomarna uteblev. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.