6.4 – Mig fattas inget, men …


… på Udden fattas en del. Det doftar gott i garderoben, jag har fått välgörande behandling, skrattat gott och tagit av rattmuffen.

På Udden fattas en del
Mest av allt fattas förvaringsutrymmen. I dom flesta hushåll finns det till exempel ett städskåp. Det har vi inte på Udden.

Dammsugaren får dela plats med kläder och skor i gar­de­ro­ben, sopborste och ‑skyffel hittar man i badrummet, dammtrasor och andra städprylar finns i ett skåp under diskbänken. Om man inte tillhör den ”ordinarie besättningen” i huset behöver man alltså en guide.

Väldoft i garderoben
Idag beslöt jag plocka undan en del vinterplagg och ‑prylar. Det fick till följd att flaskan med doftolja som stod på en hylla i garderoben drösade i golvet.

Eftersom det är trångt om saligheten, innebar det att dammsugaren och till­hörande borste också blev bestänkta med väldoften, förutom golvet förstås. Fast det är ju ingen nackdel att dammsugaren sprider väldoft när den används.

Ljuvliga dofter strömmar också från spisen i köket, för där ligger hushållspappret jag använde för att torka golvet. 😀

Välgörande behandling
Den som är stamgäst på bloggen vet att jag är stor anhängare av Kalevalainen jäsenkorjaus eller Kalevala ledkorrigering som den officiellt heter på svenska. I tisdags hade jag tid hos vår ”korrigerare” här på ön.

Trots två timmars behandling återstår en del att rätta till fick jag veta, så om tre veckor har jag en ny tid. Det är straffet för att jag har haft en längre paus. :-/

Skrattat gott
I torsdags kväll bänkade vi oss i Furulund för att se och höra Åbo Svenska Teaters pjäs Främlingen.

Trots att pjäsen skrevs redan på 1980-talet kändes handlingen aktuell. Alla skådespelare var övertygande, men han som spelade främlingen fick oss att skratta så tårarna rann. Hans mimik och agerande var obetalbara.

Pjäsen hade också en allvarlig underton – som främling/invandrare möts man ofta av misstänk­samhet och rasism. I pjäsen visade det sig så småningom att inte ens prästen var trogen det kristna grund­bud­skapet när allt kom omkring.

Tagit av rattmuffen
Igår fick Silverpilen sin årliga översyn och byte till sommardäck. Därmed var det också dags att koppla ur kupévärmaren och ta av rattmuffen. Nån mer vinter tror vi inte på!

10 tankar om “6.4 – Mig fattas inget, men …

 1. Hahaha, ursäkta att jag fnissar åt det trånga utrymmet som ledde till det ena efter det andra😀😂😂😂
  Men som sagt, det är inte så illa att dammsugaren kan sprida väldoft!

  Jag har samma problem som du, fast tvärtom!

  Bor ensam i en 4:a (men var innan flytten hit, van vid det stora huset jag hade med massor av utrymme), har 12 garderober/helskåp vilket absolut borde räcka. Men det är knökfullt överallt. Jag är nämligen så korkad så jag handlar, handlar och handlar och inget får plats. Så jag får knöka/pressa in det jag handlat. Och när det inte går längre måste jag ge bort/kasta.

  Men jag håller på att lära mig. Började med att ge bort ett helkylskåp och en helfrys och köpte ett nytt kombinerat kyl/frysskåp. Vilket nu tvingar mig att verkligen ha koll på vad jag har och använda det innan jag köper nytt.

  Har börjat rensa upp och ur andra garderober också. Så det ska nog bli bättre.

  Upptäckte hos en kusin en smart förvaring av dammsugare. Själva skaftet går ju att minska och då tar inte dammsugaren stor plats i ett skåp. Skaftet ävenså det är minskat så mycket det går tar ändå mer plats på själva höjden, än vad dammsugaren gör. Hyllan ovanför dammsugarplatsen gick inte ända in till bakstycket, så skaftet fick ändå plats.

  Golvmoppen med hink har jag ingen plats för. Så de står inne på gästtoan.

  Gilla

 2. Klart jag ville läsa om behandlingen, men det var på finska .. såg ut som healing? Ledkorrigering, låter spännande, funderar över om det har likhet med kranial … vad det nu heter på svenska?

  Gilla

Kommentarer är stängda.