9.4 – Hyllpapper och sjöfåglar


Att byta hyllpapper med hjälp från en leksugen katt är en utmaning. Sjöfåglarna har återvänt.

Hyllpappersbyte
Finns det fler än jag som använder hyllpapper? På Udden är det nödvändigt efter­som hyllorna i köksskafferiet består av lösa, ohyvlade bräder.

Det befintliga hyllpappret har blivit oaptitligt fläckigt med åren. Jag misstänker att det är 10 år sen jag bytte senast, så det är inte så underligt.

I vintras blev jag inspirerad att byta ut det. Nytt hyllpapper var inköpt och dekorationsbård hade jag sen tidigare. Tyvärr räckte inspirationen bara till översta hyllan, men idag tog jag i tu med en till.

Bort med häftstiften och det gamla pappret för att använda som förlaga för det nya. Så snart jag hade brett ut ”mönsterpappret” på golvet la sig Mia mitt på det.

En smärre dust uppstod. Hon ville absolut ”hjälpa till”. Till slut flyttade jag undan henne och försökte breda ut det nya pappret ovanpå det gamla. Det tyckte hon var prima och gjorde sitt bästa för att sabotera mina försök att mäta.

Eftersom mina högröstade åthutningar inte hjälpte, lyfte jag resolut upp henne i gungstolen och sa åt henne att stanna där. Konstigt nog lydde hon, men tyckte säkert att matte var gräsligt otacksam.

Att passa in det nya pappret tog sin lilla tid. Det kräver nämligen att man är försedd med ficklampa och har kroppen halvvägs inne i skafferiet för att komma åt att fästa det – förutsatt att man först får det plant. Lösa bräder är en utmaning.

Efter ett par korrigeringar tyckte jag att jag fick till det någorlunda och klistrade snabbt på deko­ra­tions­bården. Sen återstod bara att rada in kärlen igen. Fast då blev pappret buckligt i alla fall! 😦

Där tog inspirationen och mitt obefintliga änglatålamod slut för den här gången. Två hyllor återstår.

Sjöfåglarna har återvänt
Isen har släppt taget om stränderna i vår vik. Det har kniporna och änderna inte varit sena att utnyttja, så nu är det lite livat på sjön igen.

Svanparet har redan tidigare gjort ett par reko­gno­se­rings­rundor, men gett upp. Idag hade dom bättre tur. En del av deras matställe var isfritt.

7 tankar om “9.4 – Hyllpapper och sjöfåglar

 1. Hyllpapper har jag inte. Går liksom inte fästa med häftstift! Men jag har alltid tyckt det ser så hemtrevligt ut.

  Busig kisse!

  Lite knepigare att säga åt en katt att gå därifrån och sedan stanna dit den gått, än en hund. Men du lyckades ju iaf.

  Är det en katt som också går ut? I så fall kan du passa på att byta hyllpapper på ett till hyllplan då kissen är ute.

  Jag är nästan helt säker på att det inte var hyllpapper i skafferiet i mitt barndomshem heller. Har ett minne då vi var hemma hos en släkting och jag frågade varför dom hade tapetserat inne i skafferiet? Borde jag ju inte ha frågat ifall vi hade hyllpapper hemma.

  Lycka till med nästa hyllplan!

  Gilla

 2. Ensam är du inte, jag dirigerade min man till Martin Ohlsson, kolla hyllpapper, fota och skicka till mig sa jag. Det blev samma som på din bild rosa/vit rand. Men längre har jag inte kommit, funderar på att fråga min städerska om hon vill tjäna lite extra.
  Så där höll vår hund på när jag la tyg på golvet med mönster på som jag skulle klippa ut, han la sig på tyget och ville inte flytta på sig.
  Våra svanar häckar i åkrarna under våren, det är så märkligt att se mängder av svanar i åkrarna, gäss och så tranor.
  Kram

  Gilla

Kommentarer är stängda.