4.10 – Rätt men fel och bristande logik


Jag har förfasat mig (igen), tackat nej till förlängning, hämtat prylar jag inte kan använda och fattar inte logiken.

mejlansFörfasat mig
I morse läste jag Marcus Rosenlunds senaste blogginlägg och blev alldeles matt… Jag börjar förstå varför knäoperationer görs på fel knä och varför remisser bara försvinner. Undra på att sjuk­vården kostar när det går till på det här sättet.

Min kommentar (förkortad) till inlägget blev: ”Inom bankväsende, politik och sjukvård gör man inga fel förrän man blir överbevisad om det.” Patientombuden har helt säkert full beläggning. Jag har också haft det dubiösa nöjet att sysselsätta HUS’ patientombud i samband med mammas behandlingar. :-/

Tackat nej till förlängning
I fjol gick jag på 118 Finders säljsvada i tron att det var en befintlig leverantör. På det blev firman 98 € fattigare. I förmiddags ringde en kvinnlig säljare från samma ställe och talade om vilken förträfflig synlighet mitt företag får om jag förlänger avtalet.

118Hon talade om att mitt företag haft 808 besökare under året och lovade hålla samma låga pris i år. När jag talade om för henne att jag är pensionär och att kundkretsen numera är begränsad till Kimitoön försvann en del av entusiasmen, men hon stod på sig.

Samtalet slutade med att jag envist tackade nej. På hennes röst kunde jag höra att hon blev små­pjutt. Om hon hade varit lite proffsigare hade hon tackat för den här tiden och hälsat mig väl­kommen tillbaka om jag ändrade mig. Men så proffsig var hon inte.

Prylar jag inte kan använda
Men vad trött jag blir… Tydligen är det ännu inte slut på feltrenden. Idag hämtade jag bild­skärms­adapt­rarna jag beställde 30.9. Tyvärr passar kontakterna inte i min Zenbook UX31E trots (i mitt tycke) noggrann förklaring vid beställningen.

adapterPå min dator sitter nämligen en mikro-HDMI-port, vilket tydligen inte är särskilt vanligt bland adap­tertill­verkar­na. I synnerhet inte om man vill ansluta en gammal VGA-skärm! VGA-standarden fyller 30 år i år talade den rara teknikern på ZasData om så det kanske inte är så konstigt. Adaptern som har slutat fungera följde med datorköpet och är ASUS’ egen tillverkning.

Någon kommunal lånedator med Windows 10 existerar inte har jag fått besked om, så jag sätter mitt hopp till att nån av kursdeltagarna har en dator med HDMI- eller VGA-port som jag kan låna under kursen. Dato­rerna i kurs­lokalen kör enbart Linux så dom kan jag heller inte använda eftersom det är en Windows-kurs.

Dom nya adaptrarna är beställda så med lite tur hinner jag få dom till nästa vecka. Men med nu­varande oflyt kan jag väl glömma det. :-/

Bristande logik
I lördags pratade Vik Husse och jag bl a om produkter och varumärken. Ingen av oss kan begripa logiken i att en svensktillverkad produkt inte går att köpa i Sverige eller att en finsktillverkad inte går att köpa i Finland.

akrobatNågra exempel:
Kavli-produkter finns att köpa i Finland, men inte kräftost, insektsmedlet Etono är en svensk produkt men finns inte att köpa i Sverige enligt uppgift, Edets Torky finns inte att köpa i Finland men Serlas motsvarande produkt (Akrobat) säljs inte i det egna landet (se inlägg 16.7.2012). Förklara det om du kan?

Jag beställde aldrig fler Torky-rullar som nämns i inlägget. 12 rullar med 100 m papper väger en hel del så fraktkostnaden blev därefter. Men det är fortfarande det bästa hus­hålls­papp­ret jag nånsin använt!

Epilog
Jag har nyss fått positivt svar från en av kursdeltagarna så problemet är löst för den här gången. 🙂

En tanke på “4.10 – Rätt men fel och bristande logik

  1. Pingback: 14.10 – Fullspäckat – Uddmors betraktelser

Kommentarer är stängda.