5.8 – Njutbart


Jag är imponerad, har ätit kräftor och varit på tiggarstråt. Mia stretchar.

Imponerad
För några dar sen hade jag ärende till herr grannen. När jag var på väg att gå blev jag tipsad om att ta en titt ”halvvägs upp i backen”.

VägvisareJag blev stående där rätt länge. Snyggare vägskyltar tror jag inte att jag nånsin har sett! Herr grannen är inte bara händig, han har också ett välutvecklat estetiskt sinne och är dessutom begåvad med humor.

Jag log brett när jag läste skyltarna. Ingen risk för att man ska tappa bort sig på dom här ägorna! 😀

Det var förresten inte bara vägvisarna som var snygga, stolpen var ett konstverk i sig – åttkantig med en fint bearbetad finish. En del människor har många strängar på sin lyra, vi andra får nöja oss med att beundra resultaten.

Ätit kräftor
Gårdagen inleddes med busväder, men lagom till kräftskivan hade det regnat färdigt och solen visade sig. Värdparet bestod av Råttan/Väduren och hennes man som tillbringar ett par veckor i sin fin­länd­ska ”datja”.

Det är första gången jag har ätit kräftor vid eftermiddagskaffetid, men vad är det som säger att man inte kan göra det? Det gick alldeles utmärkt och smakade absolut lika bra som kvällstid!

På tiggarstråt
I tant Agdas recept på inlagd gurka står det att man ska fylla botten på burken med dill­kronor. Alla andra ingredienser hade jag, men inte just dillkronor.

På förmiddagen idag ringde jag till ”mommo” för att tigga till mig dillkronor. Jag visste att hon har gott om dom sen mitt senaste besök och i butiken hade dom inga i onsdags.

ZinniaVi kom överens om att jag skulle dyka upp efter besöket hos frissan så skulle hon bjuda på efter­middagskaffe. Det tackade jag gärna ja till.

Till kaffet bjöd hon på nybakta semlor (småfrallor) och en jättegod bärpaj med vispad grädde till. Hembakat är alltid bäst!

Efter påtår och en stunds trevligt småprat förflyttade vi oss till hennes odlingar. Det man ser först är ett blom­hav i en mängd olika sorter och kulörer. Man kunde gott tro att hon har blomförsäljning som yrke men hon odlar dom för sitt eget nöjes skull och för att glädja andra talade hon om. Bättre moti­ve­ring än så är väl svårt att hitta!

Förutom en präktig bukett dillkronor fick jag med mig två härliga blombuketter, den ena med rosa malva som ”huvudingrediens” och den andra med zinnia. Båda lika vackra förstås. Några fula blommor känner jag inte till förresten – alla är vackra på sitt sätt.

Mia stretchar
Precis som alla andra katter stretchar Mia när hon har sovit. På just den här bilden kunde man gott tro att hon har nåt annat för sig, men jag går i god för att hon bara sträckte på sig innan hon hoppade ner. 😀

Mia stretchar