21.5 – Inne och ute i majsolens sken


Jag har tillbringat mesta tiden vid datorn dom senaste dagarna känns det som. Men det finns ju en del undantag.

Sol16.5
Efter 50,5 mm regn på två dygn(!) var solen tillbaka. Jag designade ett visitkort och skrev kallelse till väglagets årsmöte på svenska och finska. Efter det lite hushållsgöromål som omväxling.

17.5
Jag hämtade mat hos Kerstin, levererade Mao-boken till sin nya ägare och fixade annonser till hem­bygdsföreningens Öppet hus-dag + en FB-sida. Sök på Dragsfjärds hembygdsförening när du har loggat in så hittar du sidan. Än så länge syns den inte när man googlar.

Som avslutning på dagen tittade herr och fru grannen in på en snabbvisit.

18.5
Gräset på ”paradsidan” av tomten blev markant kortare, sen mat och i väg på ett par timmars kurs i Lov och tillstånd (för föreningar) som hölls i Dalsbruk.

Där träffade jag f ö en ungdomsbekant som inte alls kom i håg mig. Vi sågs senast i slutet av 60‑ eller början av 70-talet så jag förstår honom. ”Hur kommer det sig att du minns mig då?” undrade han. ”Du var ju stilig redan då” svarade jag. Han återgäldade chevalereskt komplimangen. 🙂

Äppelblom19.5
Ambitionen var att klippa gräset på resten av tomten, men när jag hade städat klart efter föregående dags övningar var det snart dags (efter en liten fototur på tomten) att bege sig till hem­bygds­för­enin­gens extra ordinarie årsmöte och efterföljande konstituerande styrelsemöte.

Jag hade tidigare meddelat att jag med tanke på alla mina åtaganden föredrog att vara ersättare som jag ursprungligen tillfrågats om. Den lilla passusen hade inte alls gått hem tydligen. Jag blev invald som ordinarie ledamot och utsedd till sekreterare. Ur askan i elden således.

Jag kunde givetvis ha protesterat, men egentligen tycker jag ju att styrelsen är ett trevligt litet säll­skap och jag känner att jag har en hel del mer att lära om min hembygd som har anor sen sten‑ och bronsåldern. Samarbetet ser också ut att fungera bra.

20.5
Mötena innebar givetvis protokollskrivning och distribution. Jag fortsatte med en kontaktlista för före­ningens alla funktionärer, skrev en fullmakt till kassören, redigerade föreningsbrevet som ska skickas snarast möjligt och skrev ut 50 ex av föreningens nydesignade infoblad.

Efter att ha hastat i väg för att köpa tidningen med veckans teveprogram drog jag i gång stora gräs­klipparen och klippte ”andra halvan”. Det gick snabbare än jag hade väntat mig.

Som avslutning på dagen lyssnade jag på 22-nyheterna på teve medan jag vek infobladen till önskat format och därefter packade jag ner grejerna jag skulle ha med mig idag.

Öppet hus21.5
Ca 10:15 hämtade jag upp föreningsordföranden och fick på vägen till Dragegården order om att stanna till vid Björknäs trädgård för att hämta utlovade lotterivinster i ätbar form. Styrelsen hade kommit överens om att träffas 10:30, men när vi kom fram var nästan alla andra redan på plats.

Halv tolv var vi klara med alla förberedelser. Flaggan var hissad, dasset upplåst, lotterivinsterna numrerade, kaffet under brygg­ning och bänkar utradade på gräsmattan. Prick tolv anlände våra musikanter och så småningom anlände våra ”gäster”.

Dom blev inte så många att det uppstod kö till kaffeförsäljningen, men tillräckligt många för att göra vårt arbete mödan värd tycker jag. En ny medlem fick vi också. 🙂

En tanke på “21.5 – Inne och ute i majsolens sken

  1. Du har haft fullt upp ser jag. Det där med gamla ungdomskamrater, ja det är ett kapitel för sig. Mina klasskamrater kommer jag ihåg i vart fall till namnet, tror jag har ganska bra komihåg på andra vänner från den tiden också… men vet förstås inte. Det man har glömt det minns man ju inte… 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.