9.2 – Förnämligt och lurigt


Jag har läst projektbeskrivningen, fått en intressebevakare, förberett morgondagen och vill utfärda en varning.

Fått en intressebevakare
Den idealiska intressebevakaren åtar sig uppdraget fick jag besked om igår. Det gladde mig storligen. Jag har också uppbringat två ojäviga vittnen som ställer upp, så inom kort kan jag med tillförsikt bli otillräknelig. 🙂

ProjektLäst projektbeskrivningen
Igår fick jag projektbeskrivningen (se inlägg 7.2) via mejl. Den innehöll både beskrivning och en pro­jektplan och övertygade mig slutgiltigt om att jag inte ska söka projektledarjobbet för Förenings­akuten!

Största anledningen är att förstudien huvudsakligen är baserad på en enkät som Egentliga Finlands byar r f har genomfört. Med­lemmar­na består till största delen av byalag, vilket inte i mitt tycke ger varken tillräcklig bredd eller lokal föreningskännedom. Någon genomgripande lokal behovsinventering har inte gjorts.

En annan anledning är att projektgruppen själv ska utvärdera projektet. Finns det nån anledning att tro att den skulle under­känna eller vara missnöjd med sitt arbete? Utvärderingen ska givetvis göras av projektägaren, i det här fallet kommunen, och ingen annan. Nog om det, jag anser kapitlet avslutat.

Förberett morgondagens kurs
Inför morgondagens kurs behövdes en del handpåläggning beroende på den ojämna kunskapsnivån i gruppen. En del är jätteduktiga och andra ”kan ingenting” säger dom.

För att inte skrämma slag på dom som anser sig vara mindre kunniga har jag mejlat en anvisning i stället för att skicka en länk till min OneDrive. Några deltagare saknar Microsoft-konto och har ingen erfarenhet av OneDrive.

DejtingVarning utfärdas
Mina försök att hjälpa en person med ett abon­ne­mang på dejtingsajten match.com har lett till att jag vill utfärda en varning. Betalalternativen är minst sagt förvirrande och kan leda till belopp som är långt högre än man räknat med.

Sajten är amerikansk från början, men täcker numera ett 25-tal länder. Många amerikanska sajter är uppbyggda så att tjänsterna inledningsvis är gratis, men efter en viss tid måste man teckna ett abonnemang för att få fortsatt tillgång.

Sen börjar karusellen. Det finns flera varianter av abonnemang och betalalternativen är som sagt förvirrande och leder i värsta fall till att man blir av med mycket mer än man har lust med. Att ändra eller avsluta tjänsterna går inte att göra på sajten utan då måste man mejla till deras kundservice för att få hjälp. Bedrövligt. 😦

Om man vill anlita en dejtingsajt rekommenderar jag i så fall att man väljer en nationell. Enligt teve-reklamen finns det fler att välja på i Finland, t ex Eliittikumppani,  E-kontakti,  Prime Date eller Kontakten om man föredrar en svenskspråkig.

Jag har ingen erfarenhet av nån av dom eller deras abonnemang, men om jag fick välja skulle jag förmodligen ta den svenskspråkiga. Tror förresten jag ska testa den på skoj. Där är både prislista och användningsvillkor klara och tydliga. 🙂