30.10 – Ett himla rännande


Jag har ränt i byarna, ställer ”svåra frågor”, har deltagit i Politikerskolan, är kall om nacken, har packat upp en skönhet och hittat en far.

BensinmätareRänt i byarna
Den här veckan har jag ränt i  byarna varenda dag. Det tillhör ovanligheterna, i regel räcker det med högst ett par turer per vecka.

Det märks på bensinmätaren. Senast jag tankade hade det gått 2,5 månad(!) sen förra tankningen, men så väl blir det inte den här gången. Ett undantag som bekräftar regeln. Men nästa vecka blir lugnare. Hoppas jag!

Ställer svåra frågor
I tisdags ringde jag ZasData angående mina problem med Utforskaren. Efter en stunds samtal hörde jag ”du ställer svåra frågor” i andra änden. Det tolkade jag så att mina frågor tyvärr inte kunde få några svar och gav upp.

Enligt systemfilskontrollen blir jag förr eller senare nödd att ominstallera Windows (med allt vad det innebär!), så jag struntar i problemen tills de blir akuta.

PolitikerskolanPolitikerskolan
I onsdags kväll infann jag mig till Politikerskolan som började i Dalsbruk kl 18.00. Kommunens för­valt­nings­chef och t f kommundirektör höll en utmärkt presentation och ett intressant anförande om hur vår kommun är organiserad och hur beslutsprocesserna fungerar.

Det mesta visste jag innan, men en del in­for­ma­tion var ny så det kändes som ett givande tillfälle. Fast några fler blir det inte har jag bestämt. Dels vill jag inte lämna Udden kvällstid numera och dels känner jag att att jag inte kommer att använda dom nya kunskaperna – jag har ju inte tänkt bli politiker. Eventuella undringar får jag svar på ändå föreställer jag mig.

Kall om nacken
Igår fick jag välja mellan 6, 9 eller 12 mm. Håret i nacken skulle bli kortare än vanligt hade jag kommit på. Faktiskt är jag inte säker på om måtten avser kvarlämnad eller borttagen hårlängd men jag uppfattade det som kvarlämnad och valde 9 mm. Följden blev att jag nu fryser om nacken.

Nästa gång ska jag ta reda på vad måtten egentligen avser och öka/minska på måttet. Just nu ser jag ut som en ny­rakad straffånge i nacken. Men om ett par veckor har det nog vuxit ut lite grann, så till dess kan jag ju låta bli att se mig i spegeln och använda halsduk. 😀

SkönhetPackat upp en skönhet
Igår kväll blev jag alldeles hänförd… En purfärsk datoranvändare i byn kom med sina inköp i ori­gi­nal­för­packning och ville ha hjälp med att komma i gång. Att hon också hade med sig ännu ljummen, nybakad blåbärspaj bidrog onekligen.

Musen reagerade jag först på, den låg i en genomskinlig plastförpackning. Läckert rosa med vita ”greppkanter”. Sen sprättade jag upp kartongen med datorn och blev alldeles lyrisk. En korallfärgad skapelse som matchade musen perfekt. Fullkomligt dödsläcker! Äntligen har vi fått lite färg på datorerna också.

Hittat en far
Farsdagsbuffén i Labbnäs är bokad för två. I år hade jag också turen att hitta en far som ville göra mig sällskap vid bordet. Med tanke på innehållet i menyn kommer vi antagligen att rulla ut. 🙂

2 tankar om “30.10 – Ett himla rännande

  1. Ta det med ro, håret växer. Jag fryser om öronen, mitt hår klipptes så kort men det är lätt tvättat 🙂 Oj vilken läcker dator en sådan blir det nästa gång. Min är dystert metall o grå. Den var fin, jooo. Ha det gott i stugan 😉

    Gilla

Kommentarer är stängda.