20.7 – Fläcktest – Sponsrat inlägg


VanishI morse råkade det sig att en fågel hade lämnat ett färskt visitkort på den virkade duken som låg kvar på trappbordet sen i fredags. Eftersom det är blåbärstider var visitkortet givetvis blått. (Bild 1) En verklig utmaning för Vanish Gold Oxi Action.

Så hur gick det då? Jo, först prövade jag med att följa an­vis­ningar­na för fläckborttagning. Max fem minuter skulle geggan ligga på fläcken och vid behov kunde man gnugga därefter. Fläcken hade visserligen bleknat ett antal nyanser, men syntes fortfarande tydligt efter den proceduren. (Bild 2)

Nästa steg var att lägga på lite mer medel och lägga duken i tvättmaskinen. Efter tvätt syntes fläcken fortfarande något, men hade bleknat markant.

Av allt att döma tog solen bort det sista av den, för när duken hade torkat kunde jag inte längre hitta nån fläck! Klart bättre resultat än väntat, även om fläcken råkade vara alldeles färsk. 🙂

Fläcktest 1

Ett linne som också behövde tvättas hade en flera år gammal fläck som faktiskt också ljusnade betydligt.

Men nu var det ju gräsfläckar jag hade åtagit mig att pröva ta bort… På mina arbetsshorts hade jag en liten gräsfläck som jag kletade in medel på innan jag la dom i tvättmaskinen och doserade mitt ordinarie tvätt­medel som vanligt.

Efter tvätt och torkning hade fläcken mist sin gröna färg och bleknat, men var ingalunda borta. (Tygfärgen på bilderna varierar på grund av olika ljusförhållanden. Eller så hade fläck­bort­tag­nings­med­let blekt dom?)

Fläcktest 2

Därmed anser jag ha uppfyllt mitt åtagande om att testa medlet. Riktigt så effektivt som i teve­re­kla­men tycker jag ju inte att det är, men det är väl ingen överraskning?

Jag skänker gärna den andra burken jag fick i sponsring ifall det är nån som vill överta den? 🙂