9.3 – Festligt och angenämt


Jag har haft kvinnodag, festat till det, gjort en investering, upptäckt insekter och infört reglerad arbetstid. Mia gillar nya vedkorgen.

JulrosKvinnodag
Med tanke på att det var internationella kvinnodagen igår var det ju på sin plats med kvinnobesök. Sommargrannen psykologen hade redan druckit ur sitt te då fru grannen tittade in. Att hon nändes nypa av sin julros för att ge mig kändes stort. Tack igen! 🙂

Festlig måltid
På senaste butiksresan slog jag till med två bitar oxfilé, dels för att dom såg frestande ut och dels tack vare rabatten. Förpackningen hade kort utgångsdatum.

Det måste vara minst fem år sen jag åt innerfile senast, men igår kände jag för att festa till det. Tournedos med bearnaise är inte alls fy skam! Potatisgratäng med vitlök fulländade anrättningen.

Investering
I förmiddags kom jag äntligen till skott. Jag har ett bra tag funderat på att köpa ny kamera, men inte hittat nån som tilltalat mig helt. Den jag har är visserligen inte mer än sju år gammal, men den har tyvärr drabbats av en del krämpor som verkar tillta.

Tack vare en fantastisk månbild på FB och fotografens information om vilken kamera han använt googlade jag på modellen. En sån ville jag absolut ha bestämde jag när jag hade läst specifikationer och omdömen.

Bland sökresultaten fanns förstås också försäljningsställen, bl a Gigantti som ju hävdar att ”det är dumt att betala för mycket”. En prisjämförelse visade att dom är 70 € dyrare än t ex Cyberphoto, där jag köpte förra kameran. Dessutom ingick fotoväska och ett 16 GB minneskort i Cyberphotos pris, så givetvis köpte jag den där.

LiljebaggarInsekter
Att så många insekter redan har vaknat trodde jag inte förrän jag hörde och såg dom idag. Både en fluga och en humla surrade förbi mig och en blomspindel blev skrämd på flykten när jag putsade bort löv runt kaprifolen.

Strax intill upptäckte jag en pigg liten liljebagge och en liten svärm be­vin­gade insekter som såg ut att roa sig i solskenet. Härliga tider!

Reglerad arbetstid
Det vackra vädret lockade till fortsatt vårstädning, men först tog Mia och jag en runda över ”vårt västliga distrikt” för att kolla hur långt blåsippor och annat har hunnit. Mia såg inte en enda blåsippa men det beror förstås på att dom inte intresserar henne ett dugg. 😀

Efter inspektionsrundan satte jag i gång med att fylla skräptunnan. När den var fylld kom jag på att det är en idealisk mätare på arbetstiden. Full tunna innebär slut på arbetet så slipper jag sota för nöjet i form av ”fysiska olägenheter”. Det innebär i snitt två timmars pyssel, vilket känns väldigt lagom.

Mia gillar nya vedkorgen
Med tanke på skräpet jag har samlat i hop efter vedleveranserna och den ”mikroved” som återstår, beslöt jag falla för spånkorgen jag fick syn på hos Varu-Tjänst senast jag var där. Den gillar Mia också. 🙂

Mia i vedkorgen

4 tankar om “9.3 – Festligt och angenämt

  1. Vore jag som du skulle jag ta kål på liljebaggarna kvickt, dom kan käka upp dina liljor på nolltid, har erfarenhet av att vänta på att liljorna skall slå ut sina doftande blommor men dom rackarns baggarna åt upp både blad och blommor…

    Gilla

  2. Mystiskt jag var inne för en stund sedan och då fordrades lösen ord och det dög inte, MEN nu funkar det igen. Härliga vårtider ni har Vi väntar ännu och våren tycks komma sakta men säkert hit också. Ser att kissen hittat sin plats 🙂 ))) Ha det gott båda två 🙂

    Gilla

Kommentarer är stängda.