23.1 – Tänk så fel – eller bra – det kan bli


Distanssupport är svårt, jag har haft en grinig dag men blev glad igen efter frissabesök och pennleverans.

SupportSvårt med distanssupport
Jag borde naturligtvis ha tänkt på att datoranvändaren som jag försökte hjälpa per telefon i för­mid­dags inte använder samma webbläsare som jag, men jag förutsatte helt felaktigt att dia­log­ru­tan för utskrift såg likadan ut som i min webbläsare (Comodo Dragon). Så nu har jag lärt mig att Chromes dialogruta har ändrat utseende sen jag senast använde den. :-/

Jag kan använda både Skype och TeamViewer för distanssupport, men det kräver en del handgrepp från användaren för att fungera. I det här fallet kändes dom oöverkomliga så jag tog till slut till det gamla vanliga: Mejl med skärmurklipp. Hoppas det löser ”problemet”.

Grinig dag
Det måste vara ett åldersfenomen att inte kunna vara flexibel och bara klara av att fokusera på en sak åt gången… Jag känner inte alls igen mig själv längre?

Jag har fått gräsligt kort stubin när jag koncentrerar mig på nåt viktig och blir störd eller avbruten. Det räcker med att telefonen ringer eller att Mia vill bli ut-/insläppt just när jag är som mest foku­serad. Och tyst måste det vara, annars blir jag splittrad.

Annat var det förr. Då kunde jag utan problem hitta tillbaka till tanketråden efter ett avbrott och ha flera grejer på gång samtidigt medan kollegerna diskuterade i korridoren och radion spelade. Mitt nya jag är en klar försämring. Eller så beror det möjligen på ovana? Det är ju faktiskt åtta år sen jag senast befann mig i kontorsmiljö. Hur som helst är det ruskigt irriterande. 😦

HårfärgFrissabesök
Idag hade jag reserverat tid för ”färgläggning” hos frissan i tillägg till klippningen. Det kom sig av att jag såg reklam på teve om en ny produkt som finns i en massa härliga, skarpa färger: Color Mask Paint. Den ville jag absolut testa!

Nu var det ju inte alls säkert att färgen skulle funka på grått hår, men frissan var villig att göra ett experiment. Jag hade tänkt mig turkosa slingor, men det visade sig att hon bara hade lila eller rött. Lila passade mig utmärkt tyckte jag där jag förväntansfull satt i stolen framför tvättbaljan. Medlet fungerar nämligen på samma sätt som balsam, dvs det ska appliceras på vått hår.

Och riktigt bra blev det tycker jag. Färgen kunde var något skarpare, men med lite vax eller annat ”klet” kan jag förstärka den. Proceduren är dessutom så enkel så jag kan göra om den själv när färgen bleknat bara jag hittar dom små tuberna i nån butik. 🙂

Pennleverans
Mina reklampennor tog slut för ett bra tag sen och jag hade egentligen bestämt att inte låta göra nya, men så damp det ner ett oemotståndligt erbjudande i brevlådan. Jag kunde beställa tryck på pennor i sju olika färger och om jag beställde 50 st fick jag 25 st på köpet. Det lät som en bra affär.

PennfärgerDå jag var på väg hem från frissan ringde killen från fraktfirman och ville kolla att Din Konsult var på plats. Han var på väg från Kasnäs så jag bekräftade att jag skulle vara hemma när han dök upp. Att leveransen kom som företagspaket hade jag glömt, men det här var ju perfekt tajmat.

I det lilla paketet fanns mycket riktigt en färgkaskad och trycket stämde med min beställning, men var fanns den ljusgröna pennan? Den fanns inte alls visade det sig, så jag meddelade genast kundtjänsten att jag var nöjd med leveransen, men att pennan i ljusgrönt inte fanns. Får se hur dom hanterar det påpekandet?

På måndag får mina kursdeltagare i alla fall välja mellan sex färger och har telefonnumret till Din Konsult om/när dom behöver det. 🙂

2 tankar om “23.1 – Tänk så fel – eller bra – det kan bli

  1. Snyggt med lite färg! Det behöver vi nog alla så här års, man känner sig inte precis på topp då man ser sin glåmiga nuna i spegeln på morgonkvisten,

    Gilla

Kommentarer är stängda.