Stormhatt


Stormhatt

Att stormhatt är en vacker blomma vet väl dom flesta, men det här rör sig om en ätbar stormhatt. 🙂 Det var min styvmor Englas benämning på rätten då jag stod bredvid henne under tillredningen och frågade vad den hette. Jag är ganska säker på att hon hittade på namnet just då och att hon själv hade hittat på receptet.

Till en stormhatt för 3-4 personer behövs 400-500 g brynt malet kött (gärna gris+nöt), 2 dl ris, lika mycket stekt lök som kött och 1 (eller 2) påsar djupfrysta grönsaker med ärter, majs, paprika-blandning. Kryddning efter smak och tycke, men i min stormhatt ingår salt, vitlökspeppar, gurkmeja och rejält med färsk, pressad vitlök. Att vitlöken inte ska stekas eller hettas upp hänger i hop med att den då förlorar sina hälsofrämjande egenskaper.

Stormhatten smakar förstås bäst varm, men den går också att äta kall. Bon appétit!