14.12 – Närmare jul…


Jag har orsakat kassaöverskott, kopierat och klistrat, arkiverat, har en fullbokad vecka och är nästan klar med julstöket.

Pengar 3Orsakat kassaöverskott
Igår ringde jag K-butiken i Kärra för att höra om dom möjligen hade 100 € för mycket i kassan i fre­dags? I min kassa saknades nämligen det beloppet.

Det är ju himla praktiskt att kunna ta ut pengar i butiken, men då gäller det att komma i håg att man ska få pengarna innan man går därifrån… Jag reagerade inte alls på att jag blev utan trots att jag hade bett om ett uttag. :-/ Det hänger väl i hop med att man sällan/aldrig får pengar när man handlar, annat än möjligen växelmynt.

Chefen svarade, men hade inte hunnit kolla gårdagens kassa än. Medan jag väntade i telefonen gjorde hon en glutt i redovisningen och bekräftade att dom hade exakt 100 € för mycket i fre­da­gens kassa. Så bra. Jag hade visserligen kvittot kvar, men jag kunde ju ändå inte bevisa att jag inte hade fått pengarna.

Kopierat och klistrat
Eftermiddagen gick åt till att kontrolläsa en översatt text, kopiera och klistra in. LMFs sekreterare vill att webb­sajten för Lion Mountain Finland ska vara komplett till årsskiftet så nu skrivs det så pennorna glöder.

Det är ju inte särskilt betungande att kopiera befintlig text och klistra in den i webbverktyget kan tyckas, men igår blev jag jädrigt irriterad. Det låg tydligen nån gammal (osynlig) formatering i dokumenten jag fick, vilket resulterade i jättestor, fetstilt text på en del stycken när jag klistrade in texten.

Hur jag än bar mig åt blev den inte som den skulle förrän jag formaterade om originaltexten, kopie­rade och klistrade in på nytt. Grrr. Att göra samma jobb flera gånger är ett fruktansvärt slöseri med tid och energi.

ArkiveringArkiverat
Idag har jag arkiverat tre månaders räkningar och kvitton. Jisses vad papper och pärmar det blir! Numera får jag i stort sett inga fakturor i pappersform, men skriver ut dom i stället efter betalning så det blir lika mycket papper ändå. Skillnaden är bara att det är jag som betalar pap­pers­kost­na­den i stället för be­tal­nings­mot­tagaren.

Jag har fått lära mig att tre års arkiveringstid gäller för privatpersoner, men jag är inte alls säker på att det också gäller här i landet? I Finlex hittar jag inget om det, bara det som avser juridiska per­soner. Banken arkiverar betal­nin­gar­na i 18 månader vet jag, så det kanske räcker med den tiden? Frågan är vad skatteverket tycker, där har jag inte heller hittat några uppgifter?

Fullbokad vecka
Fram till idag hade jag en obokad vardag kvar nästa vecka, men så blev jag bjuden på julkaffe och då passade onsdagen för oss båda. Fullbokad betyder att jag har en tid att passa varje dag och på annan ort än Udden. 😀

SkyltNästan klar med julstöket
Jag är klar med julbaket för jag bakar inte, julgardiner har jag aldrig ägt och julstädning blir det bara om jag känner för det. Jag tvivlar på att jag ens bryr mig om att hämta lådan med julsaker och pynta. Efter bara ett par veckor ska ju allt packas ner igen.

Dessutom fick jag ett julpaket i veckan där innehållet bland annat bestod av en kylskåpsmagnet med en text som jag verkligen uppskattar (se bilden). Man ska vara rädd om änglarnas tofflor.

I fjol gjorde jag en ansträngning i förhoppning om att mamma skulle orka vara med oss en liten stund på julafton, men så blev det nu inte. I år är det bara Mia och jag, så det får bli som det blir. Det blir det förresten alltid. 🙂

2 tankar om “14.12 – Närmare jul…

  1. Jädrans va ordentlig du är! Själv betalar jag mina räkningar och slänger dom direkt, autogiroräkningarna har jag mer eller mindre glömt att dom existerar, så här långt har det funkat, men vem vet när kallduschen kommer..

    Gilla

Kommentarer är stängda.