3.10 – Nymodigt


Jag undrar över ett nymodigt ord, vet hur nya versionen ser ut och gläds åt en nyanskaffning.

Nymodigt ord
Varifrån dök ordet leggings upp? Av bilderna att döma är det frågan om långkalsonger eller tajts. Eller är det nåt jag inte har hajat?

Jag tror bestämt jag är ägare till ett par tajts som jag använde några enstaka gånger i slutet av 1980-talet och långkalsonger i både bomull och siden har jag också. Men leggings har jag inga. Borde jag ha det för att vara modern? 😀

Windows 10Nyaste versionen
Så har den då släppts, den nya Windows-versionen. Det jag har sett hittills av designen verkar lovande. ”Det bästa från version 7 och 8” hävdas det, därav versionsnummer 10. En testversion som kan laddas ner finns redan, men officiell lansering blir det först i mitten på nästa år.

Då kan det bli lagom att övergå till ny version i slutet av nästa år när dom värsta buggarna är åt­gär­dade. Förhoppningsvis kan jag hanka mig fram till dess med sjuan jag har trots flera felsymtom.

Nyanskaffning
Jag har alltid varit förtjust i gammaldags kommoder och har länge önskat mig en modern variant med tvättfat och vattenkanna. Idag sprang jag på en hos Wahlstens. Den formligen ropade till mig att den inget hellre ville än få mig som ägare.

KommodTrots att allting stämde, till och med dekorfärgen, var jag tvungen att ta mig en funderare. Självfallet skulle jag överleva utan den och var skulle jag ställa den om jag köpte den? Det är sällan jag lider av beslutsångest, men nu var det nära.

En av försäljarna avgjorde saken. Till sin fördel förstås. Om hon hade insisterat på att jag skulle köpa den hade jag omedelbums hittat motargument och avstått, men hon lät mig faktiskt besluta i lugn och ro. Alltså fick den följa med hem.

Ställningen skulle göra sig bäst på dasset, men där får den inte plats. Jag kunde givetvis ställa den utanför nånstans, men behöver den oftare vid mitt s k planteringsbord så slipper jag lyfta av skyddet från vattentunnan varje gång jag ska skölja händerna, blöta en trasa eller skölja av nåt.

Den blev perfekt mellan bordet och vattentunnan! Både kanna och fat är redan invigda eftersom jag behövde skölja av händerna efter mitt blompyssel. Tänk vad glad man kan bli över döda ting ibland. 🙂