19.6 – Kunder, affärer och Midsommar


Jag har fått svar angående skorporna, blivit tillfrågad om reklam, kommunicerat med ”hatbanken” och önskar trevlig Midsommar.

Svar från skorpleverantören
Den 5.6 mejlade jag till leverantören av speltskorpor att dom var slut i Kimito och undrade samtidigt om dom inte kunde leverera till Sale också? Redan två dagar senare fick jag ett vänligt och uttöm­man­de svar:
Tack för din e-post. Det är mycket trevligt att höra du tycker om våra speltskorpor. Vi är ledsna att det bara fanns en förpackning av skorpor på S- Market i Kimito.

Vi fick en ny beställning från S-Market Kimito idag. Distributören levererar varor på Kimito S-Market varannan vecka, vanligen på torsdagar. På torsdag 12.6. borde det alltså finnas mera skorpor på hyllan. Vi vet dock inte på vilken klockslag exakt.

Vi önskar också att Sale i Dalsbruk skulle ha våra skorpor i sin sortiment, men tyvärr har Sale ganska strikta instruktioner från affärskedjans centraladministration, om vad de kan ha på sina hyllor. Tills vidare har det inte varit möjligt för Sale att sälja våra skorpor. Det skulle dock vara trevligt om du frågade butiksföreståndaren, kanske det skulle hjälpa.

Visst var det vänligt och upplysande? Självfallet ska jag göra mitt bästa för att sprida produkten! 🙂

Reklam Tillfrågad om reklam
Den 5 maj fick jag en mejlförfrågan av en herre som ville göra reklam på min blogg. Eftersom bloggen.fi till all lycka är befriad från reklam, hänvisade jag till HSS Media som äger bloggportalen. Sen har jag inte hört nåt mer.

Det kändes ändå lite roligt att få frågan. Då ansåg han tydligen att min blogg var läsvärd eller hade tillräckligt många besökare för att det skulle vara intressant.

Den 15.6 översteg antalet besökare siffran 50.000 för övrigt. Det låter häftigt, men då ska man ta i beaktande att den innefattar tre och ett halvt års besök så egentligen är det inte så många per dag.

Kontakt med ”hatbanken”
I tisdags ringde jag skatteverket för att höra hur lång behandlingstiden är för bouppteckningar. ”Vi har för närvarande ett års behandlingstid” fick jag till svar av en snorkig och kort­huggen tjänste­kvinna. Jag hade god lust att tala om att jag är en av dom som betalar hennes lön, men höll tand för tunga för en gångs skull.

Jag vidarebefordrade beskedet till Swedbank i Jakobsberg och till kundombudsmannen (som är en kvinna) så dom inte tror att jag har glömt bort dom. 😦 Kundombudsmannen svarade nästan om­gående och ställde några frågor som hon fick svar på med vändande mejl.

MidsommarstångI Sverige skickar skatteverket tillbaka bouppteckningen när den är behandlad och det hade hon via finska ambas­saden(!) fått besked om att man också gör i Finland. Vilket alltså är fel! Det enda man får är en debetsedel med uträkning av eventuell arvsskatt har jag fått lära mig så det skrev jag till henne.

Hon erbjöd sig, hör och häpna, att kontakta finska skatte­verket om hon fick namn och telefon­nummer. Namn på nån tjänsteman hade jag inte och enda sättet att nå skatteverket är via växeln, så det numret fick hon. Sen har jag inte hört nåt mer. Men senast om ett år ska väl den här affären äntligen vara ur världen.

Trevlig Midsommar!
Växlande molnighet och 14 grader utlovas i den lokala väderprognosen till i morgon. Hoppas alla som ska vistas ute slipper frysa och bli blöta.

Ha en glad och trevlig Midsommar oavsett var du är och vad du gör! 🙂