13.3 – Sågmassakern fortsätter


Jag dementerar en tidigare uppgift, är imponerad över timpriset och har fortsatt såga med ett par avbrott.

Dementi
I inlägget den 18.2 hade jag en snygg liten uppställning över elförbrukningen dom senaste sex åren. Den var fel! Elleverantörens uppgift ser något annorlunda ut, speciellt för fjolåret, vilket framgår av bilden nedan. Före 2010 hade jag en annan leverantör, därför saknas tidigare statistik. Mig ska man alltså inte lita på, i synnerhet inte om det gäller siffror.

Elförbrukning 2010-2013

Det ska förresten bli intressant att se om och i så fall hur mycket elsågen påverkar förbrukningen?

Hyfsat timpris
Igår fick jag faktura från församlingen avseende jordfästning och grop för urnan. Jag räknade raskt ut att timpriset för att få disponera kyrka, präst och kantor låg på 400 €/timme. Hyfsat timpris måste jag säga.

Gropen kostade 125 € och ceremonin på ca 25 minuter betingade ett pris på 200 €. Så vad får man då för medlemsavgiften, dvs kyrkoskatten, kan jag undra?

Avbrott 1
Ganska exakt klockan tolv började dagens sågningspass. En halv timme senare hörde jag en mansröst bredvid mig säga ”godda’, godda’”. Först trodde jag det var nån bekant, men den här mannen hade jag aldrig sett tidigare.

Han sa mitt namn och undrade om det var jag? Han hade haft lite svårt att avgöra vilket av husen han skulle till. Jag bekräftade och förstod genast vad det var frågan om när jag såg pappret i hans hand. Mina nya trädgårdsmöbler hade anlänt.

UtemöblerJag beställde dom mitt på dan i söndags (9.3) och nu var dom redan här. Veken kaluste drar verkligen inte benen efter sig. 🙂

I stället för att fortsätta såga, slet jag upp emballagen, ställde ut stolarna i bersån (dom var färdig­monterade) och satte i gång med att montera bordet. Idealiskt montage – alla sju skruvar såg likadana ut och an­vis­ningen var klar och tydlig.

Det innebär alltså att bersån är färdigmöblerad för sä­son­gen, nytt rekord när det gäller tidpunkten. I helgen ska det visst komma snöblask, men det tål ju möblerna utan problem. Hoppas jag!?

Avbrott 2
Jag hann precis bli klar med bordet innan det var dags att åka och hämta köttsoppa hos Kerstin och klippa håret. På hemvägen postade jag avföringsproven och gjorde en snabbvända in i butiken men kunde fortsätta sågandet vid 15-snåret.

Tre timmar senare var jag äntligen klar. Alla kvistar ligger prydligt i en hög och väntar på tuggen och i en annan hög ligger veden. Nästan två dagars jobb för ett enda träd… Men tid har jag ju gott om, så det gör inget.

I morgon är det björkens tur om jag får som jag vill. Den är klart ”magrare” och har inte lika be­svär­ligt grenverk som lönnen, så den ska jag väl hinna med på en dag hoppas jag.