20.10 – Manuell hantering


Igår röjde jag, drabbades av falsklarm och höll i ärendelistan. Idag har jag lärt mig helt nya saker, blivit av med krukor och stillat min längtan.

Röjning
Igår kände jag mig tvungen att röja inför kvällens förestående ”evenemang”, både i huset och på disk­bänken. Solen avslöjade spindelnät på de mest häpnadsväckande platser och det lediga utrymmet på diskbänken had krympt oroväckande.

Fast i morse upptäckte jag ett ställe jag hade glömt att dammsuga i sovrummet. Men det är ju ”bara” Mia och jag som vistas där så ingen annan behöver lida.

TanklarmFalsklarm
Vid lunchtid gick tanklarmet helt oväntat. Eftersom jag tömde tanken i början på augusti var jag bomb­säker på att den inte kunde vara full än. Antingen var det fel på larmet eller kondens på ”känn­spakarna” så jag gjorde mig ingen brådska att gå ut och kolla.

Det visade sig att jag hade helt rätt, tanken var inte alls full. Jag torkade av vätske­av­kän­nar­na, gick in och återställde larmet. Men det lyste rött ändå? Återstod en åtgärd – bryta strömmen till larm­dosan. Och si, det gjorde susen, lampan lyste grönt igen. En kallstart (i datorsammanhang) funkar alltså på larmet också. 😀

Ansvarig för ärendelistan
Strax före 18 anlände de två första mötesdeltagarna och efter aviserad försening två till. Halva Daphnias styrelse var samlad för möte. Jag fick i uppdrag att se till att vi följde ärendelistan.

På två timmar hade vi hunnit småprata över kaffe/te med tilltugg och avverka de punkter som stod på dagens agenda. Vi konstaterade att både sjön och verksamheten går in i en viloperiod, även om pla­neringen för nästa år redan påbörjas.

Daphnia-logoHelt nya saker
Det är alltid lika roligt att lära sig nya saker tycker jag. Idag fick jag anledning till det igen. Daphnias webbsajt är nerlagd sen i somras av kostnadsskäl, men det finns ju gratis­alterna­tiv har jag påpekat.

Ingen i styrelsen är bekant med Google Sites, men jag trodde mig kunna lista ut hur man använder verktyget och anmälde mig därför som frivillig. Det var snudd på att jag ångrade mig ett tag medan jag irrade runt bland alla inställningar och anpassningar, men till slut fick jag någorlunda kläm på funktionerna.

Närmare fem timmar gick åt innan jag kände mig redo att presentera ett första utkast. Utan en färdig mall hade jag suttit kvar än och slitit mina gråa hår är jag övertygad om. Å andra sidan passar inte mallen i alla avseenden, men tack och lov går den att anpassa till stor del.

Verktyget hos dinstudio.se som jag använde för Din Konsults sajt är klart enklare att hantera, men med lite envishet och luskande går det nog att lära sig Google Sites också. Fast en förutsättning är att man har ett hum om hur webbsidor är uppbyggda och vilka be­gräns­ningar man har att räkna med.

ChiliAjöss till krukor
Idag blev en diger hög med gamla lerkrukor avhämtade. Dom ska användas i ett projekt av nåt slag som innefattade målning förstod jag. Kvalitén var minst sagt varierande, liksom åldern, men det möter inga hinder hävdar damen som tar hand om dom. Så bra, då slipper jag härbärgera dom i fortsätt­ningen. 🙂

Längtan stillad
För ett par dar sen kom jag på att det är evigheters evigheter sen jag senast åt chili con carne. Det blev dagens middag.

Och ris till hade jag förstås tänkt mig, men såg inget i skåpet. Jag kunde inte heller minnas om jag köpt nåt, så jag tog quinoa i stället.

När jag hade ätit klart och ställde in påsen tillbaka fick jag givetvis syn på den oöppnade risförpackningen. Suck. Tror jag ska börja ha en inventarielista i bok­stavs­ord­ning på skåpdörren.

2 tankar om “20.10 – Manuell hantering

  1. Google Sites har ju som sagt en del begränsningar, när det gäller vilka funktioner man får använda sig av. Och i många fall har Google försökt göra det lättare för användarna, vilket resulterar i att den som försöker skriva egen HLTM-kod kan stöta på oväntade problem, när Google automatiskt modifierar koden!

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.