6.9 – Från ättiksgurka till sommarväder


Jag har ”mådas” leta fram ett recept, undrar över mejlkultur och haft efter fest. Det luktar skunk i vardags­rummet och sommarvärme utlovas i helgen.

ReceptRecept
Igår letade jag rätt på ett recept och köpte ingredienser till ”Tant Agdas ättiksgurka”. En av pre­senterna i tisdags bestod näm­ligen av en kasse frilandsgurkor. Tänk vad kom kan hitta på, ”ungdomarna”. Sylta, safta och lägga in är ju inte riktigt min melodi, men nu är jag alltså tvungen.

Om dom blir ätbara, har jag ättiksgurkor för flera år framåt misstänker jag. Fast det är en stor favorit som tillbehör till diverse kötträtter så dom kommer nog väl till pass. Jag kanske ska göra gurksallad av en del kom jag på? Det är också gott.

Mejlkultur
Jag blir lätt frustrerad när jag inte får svar på mejl jag skickat. Troligen beror frustrationen mest på att jag blir osäker på om mejlet alls har kommit fram.

Även om innehållet i sig inte kräver det, är jag van vid att få åtminstone nåt slags svar. ”Noterat” eller ”OK” om inte annat. Men det kanske inte tillhör mejlkulturen i det här landet?

BlomlådaEfter fest
Idag var det en efter fest-dag på Udden. Och nej, jag har INTE drabbats av särskrivningssjukan. Efter­fest är ju nåt helt annat, idag hade det redan gått tre dar sen festen så då måste det bli efter fest eller hur?

Grisen/Tvillingen hade inte möjlighet att komma när det begav sig, så hon kom idag i stället. Hon var minst lika välkommen nu.

Vädret medgav bersåvistelse idag också, så vi satt där och pokulerade medan vi tuggade i oss skorpa och sörplade på vårt te, respektive kaffe. En lugn liten tillställning som motvikt till ”män­nisko­mas­sor­na” i tisdags.

Liklukt
Sen ett par dar tycker jag mig känna en svag liklukt i vardagsrummet uppblandad med den ljuvliga doften av rosor. Jag har noga undersökt rummet men kan för mitt liv inte härleda lukten?

Möjligen kan den komma underifrån men det skulle inte förvåna mig om det ligger ett muslik nån­stans med tanke på min tidvis rätt nonchalanta sambo. Det är ju bara två år sen jag hittade ett skelett ovanpå kakelugnen, så allt är möjligt.

VäderSommarvärme att vänta
Det har minsann inte funnits nåt skäl att klaga på vädret hittills den här månaden, men i helgen utlovas ändå bättre! Enligt gårdagens väderkille på TV får vi sol och 24° varmt både i morgon och på söndag. Dagens webbprognoser är mer moderata, vi får nöja oss med svalare än Östersunds-vädret.

I morgon får vi facit. 🙂