Dagens fråga, ombyten och getingar


Finns det nån som använder skoblock nuförtiden? I min garderob finns ett tjugotal skoblock förutom dom som är i användning.

Ett antal skopar ligger i sina originalaskar, men när skorna används förses dom med skoblock. Det har min mamma lärt mig. 😊

I dag var det läge för linne och kortbyxor följt av byte till sommar i klädskåpet. Som alla bloggläsare vet/minns(?) förvaras plaggen i plastbackar under sängen. Där slipper dom damm och intrång av småkryp och möss.

En annan fördel är att jag inte behöver städa golvet, dammet lägger sig snyggt och prydligt på locken till backarna.

På tal om möss … I går tog jag fram dynor till utemöblerna. När jag gluttade in i plastsäcken där rygg­dynan till hammocken ligger såg jag till min fasa en mängd skumgummibitar. Mössen hade försett sig med bomaterial igen.

Tidigare fanns det ett hål i dynan, nu var det flera, plus rivmärken. Jag täckte över eländet med ett gammalt lakan när jag möblerade hammocken, men har beställt nya dynor. Så där kan jag inte ha det. ☹

Av allt att döma är getingarna på jakt efter boplats. Trots att jag har insektsskydd framför ingången, hittar dom in och surrar runt i huset. Tror jag har pytsat ut ett halv­dussin bara i dag.

Dom fångas på fönsterrutan i en plastask som ”förseglas” med en bit papp som jag sticker in mellan glaset och kanten på asken. Sen ut med dom.

På dasset har dom också varit i farten, men vis av tidigare stingande erfarenhet river jag alla byggen vartefter dom uppstår.

På tidningen Lands webbsajt hittade jag ett bra tips: ”Avled getingarna med något sött. Placera saft på en tallrik eller i en getingfälla en bra bit bort.” Getingfällan avstår jag dock från, getingar är nyttiga insekter.

2 tankar om “Dagens fråga, ombyten och getingar

 1. Här nere har vi getingar av jumbojets storlek. Men jag brukar vifta med flugsmällaren och de följer vinddraget och flyger ofta ut genom fönstret jag öppnat. Den mus vi haft springande på tomten verkar vara borta och eftersom vi har tornfalkar så misstänker jag att de varit i farten.

  Gillad av 1 person

 2. Skoblock 😀 … har aldrig använt sådana under hela mitt liv. Däremot använde jag ihopknycklade tidningspapper. Men det var då det.

  Nu kom jag på att just tidningspapper vek mamma runt mina fötter innan jag satte ner mina fötter i brorsans gamla pjäxor. Om det var för värmen, vilket jag tror, eller om det var för att det glappade betänkligt vet jag inte Kanske både ock.
  Det gjorde detsamma och har klarat pjucken utan större åthävor ändå.

  Jag gör detsamma som du, vad gäller influgna insekter. Ett glas och ett papper och så åker de ut genom dörren. 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.