Jag erkänner


Finns det nån mer än jag som använder tvål? I fast form alltså. Häromdagen övervägde jag att köpa en väldoftande fransk tvål i julklapp till en dam, men så kom jag på att hon kanske bara använder flytande tvål. Det verkar dom flesta göra nuförtiden. Utom jag.

Visst använder jag också flytande tvål för all del. Både duschtvål och en handtvål som jag har fått i present. Men oftast tar jag till den hårda tvålen. För ansiktet gäller dock ett flytande rengöringsmedel som inte innehåller tvål.

Jag är otrendig också på många andra sätt. Ta till exempel det här med tajts. I en av mina lådor ligger faktiskt ett par blommiga tajts, men hittills har jag aldrig använt dom. Dom flesta kvinnor i tajts ser ut som om dom glömt att klä sig tycker jag.

Det finns för all del undantag. Med en överdel som täcker ändan och halva låret kan det vara OK. Tajts i jeanstyg är heller inget för mig. Smala byxben går an, men helst ska dom vara raka. Och det är inte trendigt.

Bild från 2008 då Snuttan inspekterade garderoben. 🙂

Det gäller också färger om jag överdriver lite grann. När jag vill ha en grön tröja är det inte inne med grönt, vill jag ha en vinröd gäller den färgen inte just då. Värst är ändå pastellfärger. Dom får mig att se ut som om jag är dödssjuk.

När det var modernt med kort hår, hade jag långt. Enda gången i mitt liv för övrigt. Sen dess är det kort som gäller och en självvald frisyr, oavsett om den är modern eller inte.

För ordningens skull brukar jag fråga frissan vad som gäller i frisyrvärlden, men för det mesta tilltalas jag inte av frisyrerna. Enda gången jag är trendig är när det är modernt med grått hår. Det råkade det vara i fjol enligt metromodes hårfärgstrender för 2021. Nästa år ska vi se ut så här spår sajten modette.se.

Jag har säkert skrivit nåt liknande inlägg tidigare kom jag på. Men jag är fortfarande lika otrendig. Klär mig i plagg och färger jag trivs och har haft mer eller mindre samma frisyr de senaste trettio åren, bortsett från den kortkorta i somras. Den kommer det förresten att bli repris på i sommar!

Alla färger utom brun, gul och orange finns i garderoben. Klara, mustiga färger ska de’ va’, helst med en dragning åt blått för att matcha hårfärgen. 😀

PS. Tanter som närmar sig 70 kanske inte förväntas vara så trendiga förresten?

7 tankar om “Jag erkänner

 1. Haha, det finns allt fler otrendiga tanter! Idag fick jag faktiskt tänka till lite då jag skulle träffa dottern i stan o gå o julshoppa lite. Hon skäms för sin mamma i knallorange vinterkappa, mössa i regnbågens färger, svarta tajts och lila benvärmare…Så jag valde bort både mössan o benvärmarna….Sen handlade jag julklappar till småttingarna o bad henne ta hem dem eftersom vi firar jul där. Nej nej sa jag du ska inte köpa någon kasse, jag har massor, varpå jag drar fram en mönstrad nylonkasse. ”ska jag bära den på stan?” säger hon då o jag förstod att hon skulle skämmas ögonen ur sig…
  Det kallas skämmigt…
  Jag byter dock frisyr ibland o tänk, den godkände dottern… Men tvålen! Blir den inte äcklig när man använt den ett tag=? Och då måste du ha en tvålkopp som blir full av tvålrester? Ren lathet alltså att jag använder flytande…

  Gillad av 1 person

  • Skönt att höra. 🙂 Om man har en tvålkopp med rejäla hål torkar tvålen mellan varven. Men visst behöver tvålkoppen putsas då och då. Jag kanske inte är så lat när allt kommer omkring? 😀

   Gillad av 1 person

 2. Vi som rör oss i de högre årtalen får vara precis så trendiga vi vill. Både utanpå och inuti. Släppa loss alla pådyvlade trender/åsikter som har följt oss sedan våra mammor började läsa veckotidningar om mode under 40-50-talet. I alla fall min som helt plötsligt visste allt om hur det skulle vara om man skulle vara fin. Stackars min mamma som på 80-talet tyckte att jag klädde mig för tråkigt. Men ok, nu när jag tänker på henne så var hon alltid snyggt klädd och det utan att vara pompös.
  Några hårda tvålar har jag i byrålådor och garderober, 😀

  Gillad av 1 person

 3. Det ser ut som vi är ganska lika här i vårt tänkande! Jag är väldigt otrendig och bryr mig inte alls om modet, utan klär mig i det som jag tycker är skönt. Leggings gillar jag, men då måste jag ha en lite länge tunika till … annars är det nog mest jeans.
  Jag använder vanlig hård tvål … utom i köket där jag har en flaska med flytande tvål. Tycker om känslan och doften från den vanliga tvålen … ger mycket skönare lödder 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Håller med dig i allt.Gillar också färg i kalla nyanser, får dock hålla mig till lite mer dämpade toner. Minns att jag gjorde en färganalys för en massa år sedan då man fick en färgkarta efter årstiderna.Det var sommar och jag var solbränd och blev ” vinter ” det är precis dom färger du gillar.Sen blev det vinter och jag blev blek och då jag besökte klädaffären som gjort analysen ville hon göra om det kostnadsfritt och då blev jag ”vår” lite mer nedtonat men samma färgskala, vilket nog stämde bättre, för det ska ju inte va kläderna som stjäl all uppmärksamhet från människan som bär dom.
  Tajts är mycket sällan klädsamt på någon. Vi ska inte tala om jeans med stora hål lite här och där,det är ju mest ungdomar som anammat den trenden,trodde den skulle bli kortvarig men den hänger kvar,bara knän i vinterkylan!
  Fast tvål Dove har tills nu varit en len, löddrig favorit,på ett hotell i Sydafrika fanns en helt underbar duschtvål baserad på avokado och andra örter, köpte på mig schampo,balsam,bodylotion och en doftsprej som har en så naturlig doft.

  Gillad av 1 person

 5. Tanter över 60 får klä sig och ha håret precis som de vill. Jag har halvlångt hår och grått är borta på kartan här färgas det in och jag mår bra. Tajts har jag aldrig haft och dessa mummelbyxor tillhör inte min garderob. För mig är det snickarbyxor hela vintern tills det är dags för korta byxor. Sen är det klänningar som gäller för det är för varmt med annat. Vi har en fin liten butik med italienska kläder som jag köper mina klänningar från. Billiga är de också.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.